“ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ”

Πρόβλημα για πολλούς Δραμινούς με την πλατφόρμα εμβολιασμού – Ανέφικτα τα ραντεβού για τους 75-79

  • Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:27

Προβλήματα με την εξασφάλιση ραντεβού για εμβολιασμό αντιμετωπίζει σημαντικός αριθμός πολιτών στη Δράμα, που ανήκει κυρίως στην ηλικιακή ομάδα των 75 -79 ετών, όπως δηλώνουν φαρμακοποιοί της πόλης μας που μίλησαν για το θέμα αυτό στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των φαρμακοποιών να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και να τους κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της ειδικής πλατφόρμας, αυτό δεν είναι εφικτό, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κλειστεί κανένα ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 75-79, τόνισαν χθες οι φαρμακοποιοί.

«Η ένδειξη που λαμβάνουμε προσπαθώντας να κλείσουμε ραντεβού είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο σε αυτό το εμβολιαστικό κέντρο» εξήγησαν άλλοι συνάδελφοί τους. Ωστόσο, όποιο εμβολιαστικό κέντρο κι αν επέλεξαν για ραντεβού από τα τέσσερα που λειτουργούν πλέον στη Δράμα, η απάντηση που έπαιρναν από το σύστημα ήταν η ίδια.

«Το πρόβλημα είναι υπαρκτό στο σύστημα των ραντεβού, αλλά είπαν ότι θα λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες» σημείωσαν κάποιοι άλλοι φαρμακοποιοί και πρόσθεσαν: «Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθεί λύση». Η αδυναμία εξασφάλισης ραντεβού για εμβολιασμό αφορά κυρίως την ηλικιακή ομάδα των 75-79, αφού για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-65 υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου της Δράμας. Βέβαια, εάν οι πολίτες αυτής της ομάδας επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό νωρίτερα, μπορούν το να κανονίσουν στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου όπου υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού ακόμα και για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως εκτιμούν πολλοί φαρμακοποιοί, πιθανόν το πρόβλημα να οφείλεται στην έλλειψη διαθέσιμων εμβολίων αυτή τη στιγμή και είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο την περιοχή της Δράμας.

Οι εμβολιασμοί που έγιναν μέχρι τη Δευτέρα

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα ήδη κλεισμένα ραντεβού για εμβολιασμό, αυτά εξελίσσονται κανονικά στα κέντρα εμβολιασμού του Νομού Δράμας. Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου είχαν γίνει στη Δράμα 4.707 εμβολιασμοί, από τους οποίους 3.268 αφορούσαν την πρώτη δόση και 1.439 τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Περισσότεροι από 3000 οι εμβολιασμοί που έγιναν στο Νοσοκομείο Δράμας

Όπως έκανε γνωστό το Νοσοκομείο Δράμας, στον χώρο του έγιναν περισσότεροι από 3.000 εμβολιασμοί μέχρι τη Δευτέρα, διευκρινίζοντας: «Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ξεκίνησαν τον εμβολιασμό κατά του ιού SARS-CoV-2 και στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών με ακόμα μία εμβολιαστική γραμμή, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Φυσικά, συνεχίζουμε κανονικά να εμβολιάζουμε στις άλλες δύο γραμμές εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer, ασταμάτητα (εκτός Κυριακών) από τις 8 Ιανουαρίου.

Μέχρι και χτες Δευτέρα 15/02/2021 εμβολιάστηκαν 3.066 Δραμινοί στο νοσοκομείο μας, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού, τις οδηγίες της 4ης ΥΠΕ, του Υπ. Υγείας και σε συνεργασία με τους φορείς της Δράμας.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στηρίζουν τον εμβολιασμό εκτιμώντας ότι είναι υποχρέωση απέναντι στην Πολιτεία, στους ίδιους, τις οικογένειες τους, τους ασθενείς τους και, βέβαια, το κοινωνικό σύνολο. Καταβάλλουν αγόγγυστα προσπάθεια να προσφέρουν στους συμπολίτες μας υπηρεσίες με επαγγελματισμό αλλά και ευσυνειδησία.

Αλλά και οι συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσέρχονται για τον εμβολιασμό στην ώρα τους, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, με χαμόγελο, με αισιοδοξία, πανέτοιμοι να υποδεχτούν την ελπίδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Προχωρούμε, προσέχοντας και τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας».