“Η ΓΝΩΜΗ” ΘΡΑΚΗΣ

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝΑ ζητούν μέτρα στήριξης, δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας

  • Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:23

Στην είσοδο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συγκεντρώθηκαν υγειονομικοί του ΠΓΝΑ συμμετέχοντας στην σημερινή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Με την δράση τους αυτή, οι εργαζόμενοι που σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν τεράστιο βάρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας ζητούν μεγαλύτερη στήριξη από την πολιτεία για ένα δυνατό δημόσιο σύστημα υγείας

Συγκεκριμένα, διεκδικούν:

- Ένταξη στα ΒΑΕ

- Χαρακτηρισµό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχηµα

- Μονιµοποίηση εκτάκτων

- Ισχυρή ∆ηµόσια Υγεία µε επαρκή στελέχωση και χρηµατοδότηση

- Αυξήσεις στους µισθούς

- Επαρκή µέτρα ατοµικής προστασίας

Χαρακτηριστικό ήταν το κεντρικό πανό των εργαζομένων στην καθαριότητα που διεκδικούν προσλήψεις εργαζομένων με σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης.

«Η μεγάλη αυτή υγειονομική και οικονομική κρίση επανέφερε τα δημόσια αγαθά στο προσκήνιο,η πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει τα θεμελιώδη αγαθά με πρώτο την υγεία, την δωρεάν, δημόσια υγεία για όλους» δήλωσε σχετικά.

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των μόνιμων εργαζομένων άλλα και των συμβασιούχων στην καθαριότητα, σίτιση, ιματισμό και φύλαξη του ΠΓΝΑ και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους.