“ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

Αχαΐα: Γέμισαν με κόσμο οι «πιάτσες» της διασκέδασης

  • Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021 - 06:25

Η πρώτη νύχτα διεύρυνσης του ωραρίου ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών βρήκε την αγορά της εστίασης στην Πάτρα γεμάτη με κόσμο, που έσπευσε να εκμεταλλευθεί την μιάμιση ώρα ελευθερίας που δόθηκε παραπάνω.

Όλες οι «πιάτσες» της διασκέδασης της Πάτρας ήταν γεμάτες το βράδυ της Παρασκευής και σε αυτό βοήθησε η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, αν και πολύς κόσμος έσπευσε να αναχωρήσει νωρίτερα για το σπίτι του.

Περισσότερο κερδισμένα βγήκαν τα εστιατόρια, οι ψησταριές και οι ταβέρνες, καθώς το ωράριο λειτουργίας τους είναι πλέον διαχειρίσιμο και τους έδωσε την ευχέρεια να εργαστούν χωρίς άγχος, όπως λένε επαγγελματίες του κλάδου.

Πάντως, η εστίαση θα παραμείνει χωρίς μουσική καθ' όλη τη διάρκεια του Μαΐου, όπως και η δυνατότητα λειτουργίας εσωτερικών χώρων. Από την 1η Ιουνίου αναμένεται να δοθεί μια ακόμα ανάσα στον κλάδο, αφού θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι, όπως επίσης τα κτήματα και άλλοι χώροι διοργάνωσης εκδηλώσεων.

ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ

Πάντως, με τη λήξη της ώρας «εξόδου» μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι πλατείες στο κέντρο της Πάτρας γέμισαν πάλι με κόσμο, που όμως δεν έφυγε για το σπίτι του, αλλά παρέμενε στο σημείο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι χθες τα ξημερώματα στην πλατεία της Παντάνασσας έγινε ένα από τα πιο πολυπληθή πάρτι των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ξενυχτήσουν.

Εκατοντάδες νεαροί χωρίς μάσκες περιφέρονταν στην πλατεία, ενώ κάποια άτομα είχαν φροντίσει να έχουν φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής ή από τα συστήματα των αυτοκινήτων τους.

Το φαινόμενο μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως ανάγκη ευρείας κοινωνικοποίησης που ενισχύθηκε από τους πολλούς μήνες καραντίνας.

Αυτή η συνήθεια όμως, έχει σίγουρα κοινωνικές παρενέργειες από ολόκληρες γειτονιές που παρενοχλούνται από τον θόρυβο, και ίσως υγειονομικές επιπτώσεις που, όταν τις διαπιστώσουμε, θα είναι αργά.

ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΞΕΝΥΧΤΙ

Στο μεταξύ, αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλιάδων ευρώ βρίσκονται οι ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι και οι πελάτες γνωστού καταστήματος διασκέδασης στα Καμίνια, το οποίο βρέθηκε να λειτουργεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά παράβαση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Στο σημείο του καταστήματος χρειάστηκε να επέμβει πολυπληθής δύναμη της τοπικής ΕΛΑΣ, με αστυνομικούς του Γ' Αστυνομικού τμήματος με επικεφαλής τον διοικητή του, ενώ συνέδραμαν και δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, καθώς τα άτομα στον χώρο ήταν δεκάδες.