“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΛΑΡΙΣΑΣ

Εισαγγελική έρευνα σε ιατρικό όμιλο

  • Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021 - 06:26

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή προκάλεσε ανώνυμη καταγγελία που υπογράφει -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- «ομάδα ιατρών Λάρισας» και αφορά στις συνθήκες νοσηλείας, βαρέως πασχόντων ασθενών με ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό σε υγειονομική δομή, ιδιωτικού ιατρικού Ομίλου της Λάρισας.

Η έγγραφη καταγγελία έγινε προχθές προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλο, αλλά και προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην ΣΕΥΥΠ), με τον κ. Δασκαλόπουλο να τη διαβιβάζει στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και ο κ. Τζαμαλής με τη σειρά του να διατάσσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα.

Η «ομάδα ιατρών», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφέρεται σε πρόσφατη καταγγελία για να καταδείξει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, επιστημονικό προσωπικό και εργαζόμενοι στον Όμιλο με αφορμή τη «μετατροπή της δομής» σε «κέντρο νοσηλείας ασθενών COVlD-19».

Αλλά και τον «κίνδυνο» που διατρέχουν οι ασθενείς που «είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν δίπλα σε ασθενείς Covid-19», διευκρινίζοντας ότι «στο ισόγειο κτιρίου τριών ορόφων νοσηλεύονται εδώ και καιρό ασθενείς Covid-19, ενώ στους άλλους δύο ορόφους νοσηλεύονται οι παλαιοί ασθενείς που δεν πάσχουν».

Οι καταγγέλλοντες επικαλούνται επίσης εργαζόμενους του Ομίλου, οι οποίοι «περιγράφουν μία τραγική κατάσταση γιατί η διασπορά της νόσου είναι μεγάλη», σημειώνοντας τέλος τις «μεγάλες ευθύνες» των αρμοδίων υγειονομικών αρχών -μεταξύ των οποίων και του Υπουργείου Υγείας- θεωρώντας «αδιανόητο σε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που προορισμό έχει την αποκατάσταση μακροχρονίως πασχόντων ασθενών να νοσηλεύονται και Covid-19».

Στο πλαίσιο της επείγουσας εισαγγελικής έρευνας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ άλλων και με καταθέσεις μαρτύρων θα διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, μεταξύ των οποίων το καθεστώς νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό στον ιδιωτικό Όμιλο, η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στη νοσηλεία βαρέως πασχόντων και ασθενών με κορονοϊό, όπως επίσης, αν διαπιστώθηκε διασπορά του κορονοϊού που να συνδέεται με τη μη τήρηση των πρωτοκόλλων νοσηλείας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ