Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση

  • Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021 - 19:41

Την λήξη της απαγόρευσης της μουσικής στα καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπως και την παράταση του ωραρίου, κατά μία ώρα, καθώς η λήξη της κυκλοφορίας ορίζεται πλέον στη 1:30, ενώ η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.  Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Ο υφυπουργός προανήγγειλε τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες, τα οποία θα ανέρχονται σε 5.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος στη δεύτερη.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των ραντεβού εμβολίων, κάνοντας λόγο για 400.000, που αφορούν στα εμβόλια Pfizer, Johnson & Johnson και Moderna.  Επίσης ενημέρωσε πως από σήμερα ανοίγει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με τα τρία προαναφερόμενα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 25 -29 χρόνων.

Να υπενθυμιστεί δε πως είχε ήδη ανακοινώσει την αυξημένη διάθεση εμβολίων Pfizer στα νησιά, λέγοντας χαρακτηριστικά «στέλνουμε υπερπολλαπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές και εμβόλια mRNA Pfizer στα νησιά, έτσι ώστε να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την εμβολιαστική κίνηση στα νησιά Αίγινα, Νάξο, Κέρκυρα, Μύκονο, Πάρο, Ρόδο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο, Σύρο, Σαντορίνη, Λήμνο, Κάλυμνο, Θάσο, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Σαλαμίνα».