“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΛΑΡΙΣΑΣ

Όχι σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και διαθεσιμότητες

  • Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021 - 06:25

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Στο πλαίσιο της συγκέντρωση που έγινε στην είσοδο του ΠΓΝΛ συζητήθηκαν προτάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων, τόσο συνδικαλιστικά όσο και νομικά, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υγειονομικών υπαλλήλων που δεν συμφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΓΝΛ κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «συνεχίζει τη μάχη απέναντι στην απόφαση της Κυβέρνησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της ποινής των υγειονομικών σε αργία και διαθεσιμότητα.

Αποτελεί ένα εξαιρετικά ανάλγητο μέτρο, στερούμενο παντελώς επιστημονικής τεκμηρίωσης για την αναγκαιότητά του. Η Πολιτεία οφείλει να σέβεται τη διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους που εκφράζονται από όλους εκείνους που αρνούνται τον εμβολιασμό, ως έκφραση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της προσωπικότητας κάθε πολίτη.

Οι επιπτώσεις της απόφασης αφορούν όλους τους συναδέλφους καθώς και τους χρήστες υγείας. Δεν λυγίσαμε όπως περίμεναν και ούτε θα λυγίσουμε. Για μας πλέον το ζήτημα δεν είναι τα εμβόλια. Ή αυτοί ή εμείς. Αν πέσουμε θα πέσουν όλοι. Αυτός άλλωστε ήταν πάντα ο στόχος τους. Να μας διχάζουν για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο» καταλήγει η Επιτροπή.