“ΑΝΑΤΟΛΗ” ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Διαμαρτυρία των υγειονομικών για τις αναστολές εργασίας – Πάνω από 70 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι εκτός Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου

  • Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:24

Την αντίδρασή τους στις αναστολές εργασίας από σήμερα 1/9 των ανεμβολίαστων υγειονομικών διατράνωσαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και με παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση στη συνέχεια μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ και προσωπικό της δομής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γιώργο Μανουσάκη, που στις δηλώσεις του στα Μέσα ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένος, 40 συνολικά εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ τίθενται από σήμερα σε αναστολή. Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας σε αναστολή τίθενται, πρόσθεσε, περί τους 15 εργαζομένους και στα Νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης περί τους 10.

«Συνολικά στο Νομό Λασιθίου σε αναστολή βγήκαν πάνω από 70 άτομα από τους 900 περίπου εργαζομένους συνολικά.

“Αυτό που γίνεται είναι επικίνδυνο και για το Νοσοκομείο και για τους ασθενείς. Οι ασθενείς κινδυνεύουν από την μη τήρηση των μέτρων. Αφέθηκαν τα πάντα ελεύθερα όλο το καλοκαίρι και τώρα την πληρώνουν οι συνάδελφοι, που για τόσο καιρό τηρούσαν όλα τα μέτρα. Δεν γίνεται συνάδελφος να κάνει διπλοβάρδιες Δευτέρα και Τρίτη και την Τετάρτη να της λένε είσαι επικίνδυνη. Κάθε χρόνο φεύγουν 5-10-15 με συνταξιοδότηση από το Νοσοκομείο, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που φεύγουν 40 άτομα σε μια μέρα.

Στο ερώτημα εάν συγκεκριμένα τμήματα-κλινικές θα κινδυνεύσουν άμεσα από τις αναστολές των εργαζομένων, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι αυτόματα η Καρδιολογική κλινική συνενώνεται με την Παθολογική, “που σημαίνει ότι άτομα με καρδιολογικά προβλήματα θα εκτεθούν μέσα σε μικρόβια”.

Για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, σημείωσε πως «η κυβέρνηση έκανε διάφορες μετακινήσεις – κάποιες από τις οποίες θεωρούμε και παράνομες – για να καλύψει τα κενά».

Νίκος Σγουρός