“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Στο μικροσκόπιο πιστοποιητικά υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου

  • Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:25

Από το μικροσκόπιο προληπτικού ελέγχου πέρασαν χθες μία προς μία οι βεβαιώσεις εμβολιασμών των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, επρόκειτο για πρωτοβουλία, που ανέλαβαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, υπό τον «φόβο των Ιουδαίων», διπλοτσεκάροντας για μία ακόμη φορά τις βεβαιώσεις που έχουν τεθεί υπόψη της 5ης ΥΠΕ αλλά και στο υπουργείο Υγείας, όταν συντασσόταν το μητρώο που συμπεριλήφθησαν όλοι όσοι είχαν εμβολιαστεί.

Πρόκειται για τον κατάλογο που καταρτίστηκε λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος της υποχρεωτικότητας, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα του προσωπικού που παραμένει στη θέση του και εκείνων που θα έβγαιναν σε αναστολή.

Ο προληπτικός έλεγχος που έγινε σήμανε άρση συναγερμού. Όπως λένε οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν προέκυψε «μεμπτό» για κανέναν από τους εμβολιασμένους υγειονομικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και 15 υγειονομικοί που εμβολιάστηκαν σε άλλα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, είχαν ενημερώσει προηγουμένως στην επιτροπή του Εμβολιαστικού Κέντρου του νοσοκομείου για την επιλογή τους αυτή, υποβάλλοντας και συγκεκριμένη αιτιολογία για την απόφασή τους.

«Ο προληπτικός έλεγχος έπρεπε να γίνει ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν υφίσταται θέμα. Προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος εξαιτίας των αποκαλύψεων που αφορούν σε διάφορες δομές, ως εκ τούτου κρίναμε σκόπιμο να τσεκάρουμε εκ νέου τις βεβαιώσεις για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τηρήθηκε κατά γράμμα η διαδικασία του εμβολιασμού όλων των υγειονομικών», σημείωνε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πηγή του νοσοκομείου.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Μετά πάντως την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και τη σαφή εντολή του εισαγγελέα Βασιλείου Πλειώτα να ξεκινήσουν έρευνες από τις εισαγγελίες σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, ανοίγει ουσιαστικά διάπλατα τις πόρτες για να επεκταθεί ο έλεγχος σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Έλεγχος αναμένεται να γίνει και στο mega εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ