“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΛΑΡΙΣΑΣ

Μηνύσεις και ποινές για τους πλασματικούς εμβολιασμούς

  • Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, 2021 - 06:23

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους πλασματικούς εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά κατέθεσε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Λάρισας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης. Προηγουμένως, μετά τη σύμφωνη γνώμη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, επέβαλε τόσο στη διοικητική υπάλληλο όσο και σε μία νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας την ποινή της δυνητικής αργίας ενός έτους, ανοίγοντας με την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης την διαδικασία της οριστικής απόλυσής τους από το δημόσιο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 12 χθες το μεσημέρι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης επισκέφτηκε την Εισαγγελία Λάρισας και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Στο στόχαστρο της μηνυτήριας αναφοράς βρίσκονται τα 33 άτομα, που έλαβαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, όπως προέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση, το πόρισμα της οποίας ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του δημοσίου.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στην Εισαγγελία Λάρισας για να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Καρδίτσας που χειρίζεται την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των εικονικών εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Παλαμά αποκαλύφθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, ανοίγοντας το θέμα πανελλαδικά με αντίστοιχους εικονικούς εμβολιασμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το πόρισμα αναφέρει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 34 συνολικά άτομα όλα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί της διοικητικής υπαλλήλου και ότι δεν πρόκειται για εκτεταμένο κύκλωμα έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Με την έκδοση του πορίσματος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ έθεσε τη διοικητική υπάλληλο, καθώς και μία νοσηλεύτρια που βρισκόταν μεταξύ των 34 εμπλεκομένων, σε αργία παραπέμποντας την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής Περιφέρειας, που συνεδρίασε χθες το πρωί υπό την προεδρία Πρωτοδίκη και αποδέχθηκε την εισήγηση του διοικητή της ΥΠΕ για την επιβολή δυνητικής αργίας ενός έτους.

Ο τελευταίος από τις πρώτες ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης προανήγγειλε ότι παράλληλα με την επιβολή κυρώσεων στους δύο εμπλεκόμενους υπαλλήλους θα κινηθεί και εναντίον όσων έλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά ενώ δεν είχαν εμβολιαστεί, κάτι που συνέβη χθες με την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς με την οποία έκλεισε διοικητικά η υπόθεση.

Αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς ο κ. Σερέτης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Παλαμά και μίλησε με τους υγειονομικούς, αλλά και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, στους οποίους τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό με τους εικονικούς εμβολιασμούς δεν μπορεί να αναιρέσει τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Υγείας, αλλά και τη σημαντική προσφορά υπηρεσιών υγείας στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ