“ΜΑΓΝΗΣΙΑ”

Μαγνησία: 501 άνθρωποι «έφυγαν» από τη ζωή σε έναν χρόνο εξαιτίας του κορωνοϊού

  • Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:23

Τραγικές είναι οι απώλειες που έχει φέρει στην ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού. Το Νοσοκομείο Βόλου στο πρώτο κύμα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 δεν νοσήλευε ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς αυτοί οδηγούνταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, που είχε οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τη Θεσσαλία.

Στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τον Οκτώβριο του 2020 έως και σήμερα το Νοσοκομείο Βόλου αδιαλείπτως νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό. Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα κατά της πανδημίας, με έναν εχθρό ύπουλο και προσπαθούν να τον νικήσουν.

Κάθε μέρα είναι και ένας καινούργιος Γολγοθάς, με την πανδημία και τον κορωνοϊό να έχει στερήσει τη ζωή σε 501 συνανθρώπους μας από τις 19 Οκτωβρίου 2020 έως και σήμερα, που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου. Υπάρχουν δε και άλλοι συμπολίτες που κατέληξαν στο σπίτι τους ή νοσηλευόμενοι σε άλλα Νοσοκομεία, στα οποία είχαν διακομιστεί.

Στις 2 Νοεμβρίου ο αριθμός των θανόντων στο Νοσοκομείο Βόλου ήταν 352 και στο τέλος του ίδιου μήνα 460, ενώ μέχρι και σήμερα οι θάνατοι ανέρχονται συνολικά στους 501.

Φυσικά, θα πρέπει να τονιστεί πως οι νοσηλευόμενοι που πέρασαν στο Νοσοκομείο, νοσηλεύτηκαν και εν τέλει έλαβαν το πολυπόθητο εξιτήριο νικώντας τον κορωνοϊό είναι χιλιάδες.

Γιατροί και νοσηλευτές επισημαίνουν για το τελευταίο διάστημα πως οι περισσότεροι ασθενείς σε αυτό το κύμα της πανδημίας, που καταλήγουν είναι ανεμβολίαστοι και ενώνουν τη φωνή τους υπέρ του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επίσημης πλατφόρμας emvolio.gov.gr στη χερσαία Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 1325 εμβολιασμοί γ’ δόσης και 228 α’ δόσης, ενώ 229 εμβολιάστηκαν με τη δεύτερη δόση. Στις Σποράδες χθες πραγματοποιήθηκαν 101 εμβολιασμοί γ δόσης, 32 α δόσης, ενώ 18 εμβολιάστηκαν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ετικέτες: