“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ούτε εμβόλιο, ούτε πιστοποιητικό νόσησης

  • Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, 2022 - 06:23

Όμηροι ιδιότυπης κατάστασης είναι πολίτες χωρίς υπαιτιότητά τους. Νόσησαν από κορωνοϊό το 2020, στη συνέχεια εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Jonshon, επαναμολύνθηκαν και δεν μπορούν να πάρουν ούτε πιστοποιητικό νόσησης, ούτε να προγραμματίσουν την αναμνηστική δόση.

Όπου και αν ρώτησαν κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει σαφή απάντηση γιατί θεωρούνται «αόρατοι» για το σύστημα. Η πλατφόρμα που εκδίδει τα πιστοποιητικά νόσησης δεν τους «αναγνωρίζει», ενώ το ίδιο ισχύει και για την ηλεκτρονική πύλη emvolio. gov.gr.

«Νόσησα στις 5 Νοεμβρίου του 2020 από κορωνοϊό. Εμβολιάστηκα με μονοδοσικό εμβόλιο στις 29 Ιουλίου του 2021. Προσβλήθηκα ξανά από κορωνοϊό στις 5 Ιανουαρίου του 2022. Η νόσησή μου επιβεβαιώθηκε με θετικό PCR από ιατρείο που είναι πιστοποιημένο στη διενέργεια ελέγχων. Προσπαθώ εδώ και ημέρες να βγάλω πιστοποιητικό νόσησης και δεν μπορώ. Παράλληλα μπαίνω στην ειδική πλατφόρμα για να προγραμματίσω νέο ραντεβού για τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού και δεν μου επιτρέπεται το σύστημα να προγραμματίσω ραντεβού πριν από τις 15-4-2022. Εγώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί, πώς θα κυκλοφορώ; Πώς θα μπορώ κάνω τις συναλλαγές μου; Ούτε εμβόλιο μπορώ να προγραμματίσω, ούτε πιστοποιητικό να έχω», περιέγραψε την κατάσταση αδιεξόδου που βιώνει επαγγελματίας στον Βόλο.

«Ο ΕΟΔΥ πρέπει να εξετάζει την κάθε περίπτωση και να δίνει οδηγίες. Δεν μπορούμε να είμαστε καθηλωμένοι επειδή η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει απαντήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έντονα δυσαρεστημένος.

Σημειώνεται, πως ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι πολίτες. Έχουν μάλιστα απευθύνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΕΟΔΥ ερωτήματα, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν λάβει απαντήσεις.