Δ. Λιανός: "Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να βλέπεις αυτό που οραματίστηκε η κοινωνία και το οποίο παλέψαμε να παίρνει σάρκα και οστά"

Έργο ύψους 6,8 εκ. ευρώ αναβαθμίζει το Νοσοκομείο Νάξου

Στο πλαίσιο της επερχόμενης συνάντησης με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκάλεσε την Τετάρτη 13 Μαρτίου, φορείς και πολίτες προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στις δομές Υγείας των νησιών του Δήμου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, καθώς και εκπροσώπων του Νοσοκομείου Νάξου και άλλων φορέων.

Τι συζητήθηκε στην εκδήλωση

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πολλά, με κυρίαρχο την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, τη προσθήκη νέων αναγκαίων τμημάτων, τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στη Νάξο, την έλλειψη κινήτρων για τους γιατρούς, τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών, τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στην κεντρική Νάξο, τα προβλήματα στέγασης των γιατρών και τις αυξημένες ανάγκες του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ένα μεγάλο έργο έρχεται στο Νοσοκομείο της Νάξου

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λιανός, έκανε γνωστή μία σημαντική είδηση, που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι τη Υγείας στη Νάξο και έχει να κάνει με την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα με την προσθήκη διώροφης πτέρυγας με υπόγειο, ύψους 6,8 εκ. ευρώ.

Η γεμάτη ικανοποίηση δήλωση του δημάρχου Νάξου

Ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, προχώρησε στην εξής δήλωση, σχετικά με το σημαντικό επερχόμενο έργο:

"Δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να βλέπεις αυτό που οραματίστηκε η κοινωνία και το οποίο παλέψαμε να παίρνει σάρκα και οστά. Αυτό το συναίσθημα ένιωσα με την έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Προσθήκη Διώροφης πτέρυγας Γ’ με υπόγειο, κατ’ επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου» ύψους 6,8 εκ. ευρώ . Πρόκειται για την επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου ώστε να είναι ανταποκρινόμενες στις αυξημένες σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων της Νάξου, αλλά και των γύρω νησιών. Είναι ένα τεράστιο έργο που με την οικονομική υποστήριξη του επίτιμου δημότη μας, Ντίνου Μαρτίνου και την πολύτιμη και άοκνη βοήθεια των συνεργατών του, εκπονήθηκαν οι απαιτούμενες μελέτες, εγκρίθηκαν και σήμερα δημοπρατείται το έργο, από τη Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Μαρτίνο, τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον π. Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και τους π. αναπληρωτές Υπουργούς Υγείας κ.κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και κα Μίνα Γκάγκα, καθώς και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό για την υποστήριξή τους στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και τη συνεργασία που είχαμε για την επίτευξη του στόχου, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου και τον Διευθυντή της κ.Καραγεώργη. Ένα ευχαριστώ χρωστάω ακόμα στην Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλή Φραγκίσκου, συνοδοιπόρο στην προσπάθεια αυτή, στις Υπηρεσίες και στους Ιατρούς του Νοσοκομείου."