Κινητοποίηση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για τη μεταφορά του μοριακού αναλυτή τελευταίας τεχνολογίας στο “Αττικόν”

Να μην αποθωρακιστεί υγειονομικά η Σύρος

Χρ. Ροϊλός: “Αντικατάσταση με αναλυτή μικρότερων δυνατοτήτων. Έχουμε ανάγκες για μαζικά τεστ στην Αθήνα”

Την κινητοποίηση των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, την αντίδραση πολιτικών παρατάξεων της Αυτοδιοίκησης, καθώς και της αρμόδιας Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής προκάλεσε η απόφαση μεταφοράς του μοριακού αναλυτή μεγάλων δυνατοτήτων από το “Βαρδάκειο και Πρώιο” στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”, χθες το μεσημέρι, οπότε και έγινε ευρέως γνωστή η συγκεκριμένη βούληση της 2ης ΔΥΠΕ.

Οι πλευρές που αντέδρασαν στην ανωτέρω απόφαση μίλησαν για υγειονομική αποθωράκιση της Σύρου και του Νοσοκομείου της, το οποίο καλύπτει ανάγκες όλου του νομού, εκφράζοντας την αγωνία τους μάλιστα ενόψει κι ενός δεύτερου κύματος πανδημίας.

Ωστόσο, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, δεσμεύθηκε πως το νησί δεν θα μείνει απροστάτευτο.

Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων φθάνει – σήμερα - νέος μοριακός αναλυτής από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο οποίος θα καλύπτει – σε μικρότερο βαθμό - τη διενέργεια των τεστ για τη Σύρο, αφού όπως εξήγησε, οι ανάγκες των άλλων νησιών θα καλύπτονται με αποστολή δειγμάτων στην Αθήνα, καθώς “συμφέρει” καλύτερα αυτή η διαδικασία από άποψη οικονομίας χρόνου στη μεταφορά.

Παρομοίως τοποθετήθηκε και ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός, ο οποίος δήλωσε πως η Σύρος δεν θα μείνει χωρίς μοριακό αναλυτή.

ΚΟΒ Σύρου ΚΚΕ: Η απόφαση αποδυναμώνει το Νοσοκομείο Σύρου

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση της Σύρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κάνει λόγο για “προχειρότητα της κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας”, εξηγώντας πως δεν έχει μεριμνήσει για την ουσιαστική θωράκιση των νησιωτών και την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα, η τοπική οργάνωση σημειώνει πως, “Ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά πανελλαδικά και στις Κυκλάδες ειδικότερα και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά, η 2 ΔΥΠΕ αποφάσισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ο μοριακός αναλυτής για εξέταση Covid19 που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου”. Σύμφωνα με όσα προσθέτει στο περιεχόμενο της ίδιας ανακοίνωσης, “Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει το μοναδικό νοσοκομείο των Κυκλάδων, στερώντας τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ σε μεγάλη κλίμακα που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και των υπόλοιπων νησιών”.

Ασκώντας κριτική στη στάση της κυβέρνησης, η ίδια παράταξη υποστηρίζει πως, η κυβέρνηση λειτουργεί “χωρίς κανέναν σχεδιασμό και αφήνει τα νησιά σε δεύτερη μοίρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή μάλιστα που με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, έχει δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στα νησιά, σχετικά με τη διασπορά της νόσου”.

Κατόπιν των ανωτέρω και καθώς εξηγεί πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει μέτρα για τη θωράκιση του ΕΣΥ και στα νησιά, η ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ καλεί “τους νησιώτες και τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν στη μετακίνηση του αναλυτή σε άλλο Νοσοκομείο και να μη δεχτούν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση”.

Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου: Ανυπαρξία σοβαρού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αναφορικά με τη γνωστοποίηση της μεταφοράς του μοριακού αναλυτή που διέθετε μέχρι σήμερα η Σύρος στο “Αττικόν” άμεση υπήρξε η αντίδραση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου, Νικόλα Καΐλη, ο οποίος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Υποστηρίζοντας παρομοίως πως “δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός αντιμετώπισης της πανδημίας” από την κυβέρνηση, συμπλήρωσε πως, η ίδια και το Υπουργείο Υγείας, “παρόλο τον χρόνο που κέρδισαν την περίοδο της καραντίνας, δεν προχώρησαν στην απαιτούμενη αναβάθμιση και βελτίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, για να μπορέσει αυτό να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν από τη διαφαινόμενη έξαρση της πανδημίας”.

Αναφορικά με τη μεταφορά του μοριακού αναλυτή, ο ίδιος πρόσθεσε δε, πως, “Η απόφαση αυτή υποβαθμίζει τις δυνατότητες του νοσοκομείου, αφήνοντας εκτεθειμένη όχι μόνο τη Σύρο αλλά και τις Κυκλάδες συνολικότερα”.

Καταλήγοντας, στην γραπτή τοποθέτησή του, σημείωσε ακόμη πως είναι υπόθεση των νησιωτών να αντιδράσουν σε αυτήν την απόφαση, ενώ κάλεσε τους τοπικούς φορείς και τη Δημοτική Αρχή να αντιδράσουν.

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: Το Νοσοκομείο Σύρου καλύπτει τις ανάγκες όλου του νομού

Στην πλευρά της υπεράσπισης της υγειονομικής θωράκισης της Σύρου και των Κυκλάδων τάχθηκε και η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου, με τον επικεφαλής της, Γιάννη Ντουνιαδάκη να υπενθυμίζει πως η πρωτεύουσα του νομού καλύπτει ανάγκες όλων των νησιών στις Κυκλάδες.

“Την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά - αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το «άνοιγμα» του τουρισμού- και ενώ εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά, η 2η ΔΥΠΕ αποφάσισε να αποδυναμώσει το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Ένα Νοσοκομείο που, όπως είναι γνωστό, καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και άλλων νησιών” σχολίασε αρχικά ο ίδιος, καταγγέλλοντας τη στάση της 2ης ΔΥΠΕ και καλώντας την Περιφερειακή Αρχή να αντιδράσει σε αυτήν την απόφαση.

“Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε την Περιφερειακή αρχή και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να κάνουν το ίδιο, με σκοπό την αποτροπή της μεταφοράς του μοριακού αναλυτή από το Νοσοκομείο της Σύρου. Καλούμε το Συριανό λαό να ενισχύσει με την παρουσία του την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την ακύρωση της καταδικαστέας αυτής απόφασης της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων”.

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης: Επιστολή στον Υπουργό Υγείας

Από την πλευρά του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας απέστειλε χθες επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη 2η ΔΥΠΕ εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την εν λόγω απόφαση της απεγκατάστασης του μοριακού αναλυτή και της μεταφοράς του στο “Αττικόν”, ζητώντας να μην αποθωρακιστεί υγειονομικά το Νοσοκομείο Σύρου.

“Το Νοσοκομείο Σύρου είναι υγειονομική μονάδα που παρέχει υψηλού επιπέδου περίθαλψη σε επίπεδο νομού. Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας από την έξαρση της πανδημίας τους περασμένους μήνες, διαχειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο, τόσο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όσο και τον έλεγχο των ύποπτων περιστατικών. Εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή, κλωβό αρνητικής πίεσης και διαθέτοντας Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και έδρα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, παρέχει υψηλό αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού και μάλιστα εν μέσω θερινής περιόδου που η επισκεψιμότητα και συνεπώς και η πιθανότητα ύπαρξης κρούσματος είναι ιδιαίτερα αυξημένη” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λειβαδάρας, τονίζοντας πως “βεβιασμένες κινήσεις απομάκρυνσης τους συγκεκριμένου μοριακού αναλυτή και αντικατάστασής του με μικρότερων δυνατοτήτων, θα έχουν ως αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν το Νοσοκομείο και να υποβαθμίσουν τις υπηρεσίες του”.

Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: Δέσμευσή μας η αγορά μοριακού αναλυτή, αν απαιτηθεί

“Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο θεσμός που από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα στήριξε όσο κανένας άλλος το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, κοινωνικές δομές) σε όλα τα νησιά. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Μετά από τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αποτελεί δέσμευσή μας η κάλυψη των όποιων αναγκών απαιτηθούν για τη θωράκιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου ακόμη και με αγορά επιπλέον μοριακού αναλυτή (PCR) αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να εμπεδωθεί περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών” δήλωσε σχετικά με το θέμα ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, αμέσως μετά από την ενημερωτική συνάντηση που είχε χθες με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, λειτουργώντας καθησυχαστικά προς την τοπική κοινωνία.

Άμεση αντίδραση από το Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου

Την αγωνία τους σχετικά με την απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ εξέφρασαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, τα οποία μετά από την έκδοση ανακοίνωσης, προχώρησαν χθες το μεσημέρι και σε κινητοποίηση.

“Με έκπληξη μας, σήμερα ενημερωθήκαμε από τον Δι οικητή του Νοσοκομείου ότι ο μοριακός αναλυτής (PCR) που έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Σύρου εδώ και μερικές ημέρες για την διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, σταματάει την λειτουργία του” σημείωσαν αρχικά, υπενθυμίζοντας πως το εν λόγω μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά μέχρι και χθες στη Σύρο, σε συνέχεια της παραχώρησης του προηγούμενου μοριακού αναλυτή στη Μύκονο, ο οποίος είχε διατεθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Το Σωματείο αφού έκανε μνεία και στο από 13-8-20 Δελτίο τύπου του ΕΟΔΥ σχετικά με τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σημείωσε παρακάτω πως, με την απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή, το Νοσοκομείο Σύρου – στην περίπτωση που δεν διαθέτει μηχάνημα για διενέργεια τεστ -, θα στέλνει ξανά τα δείγματα στην Αθήνα, “με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την λήψη του αποτελέσματος (24-48 ώρες) και την αξιοπιστία της εξέτασης”. 

Επιπλέον, το Σωματείο σημειώνει πως, “δημιουργείται μια επιπλέον δυσχέρεια στην λειτουργία των χειρουργείων δεδομένου ότι όλοι οι ασθενείς πριν χειρουργηθούν πρέπει να κάνουν τεστ Covid”.

Στον επίλογο της ανακοίνωσής του, το Σωματείο υποστηρίζε ι πως, “για άλλη μια φορά λοιπόν τα νησιά αφήνονται στη μοίρα τους”, απαιτώντας από τους αρμοδίους άμεση ενημέρωση για: α. Τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων ανά νησί, β. τους λόγους της αιφνίδιας αποδυνάμωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και γ. για το σχέδιο δράσης του Υπου ργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊου στα νησιά”. Τέλος, ζητούν τη διατήρηση του μοριακού αναλυτή, τη μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων εργαζομένων, την περαιτέρω στελέχωση με μόνιμο προσωπικό καθώς και τη διενέργεια τεστ στο προσωπικό σε τακτική βάση.

Διοικητής Γ. Νοσοκομείου Σύρου: Το Νοσοκομείο της Σύρου δεν θα μείνει χωρίς μοριακό αναλυτή

Στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας της εφημερίδας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλη Ζουλουφό για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο ίδιος προχώρησε σε λιτές δηλώσεις, διαβεβαιώνοντας πως το Νοσοκομείο δεν θα μείνει χωρίς μοριακό αναλυτή.

“Πράγματι υπήρξε αυτή η ενημέρωση από την 2η ΔΥΠΕ ότι θα γίνει αντικατάσταση του μηχανήματος μοριακού αναλυτή που έχουμε, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί πλήρως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου από άλλον μοριακό αναλυτή, ο οποίος ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου” ανέφερε αρχικά ο κ. Ζουλουφός, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως, “Ενημερωθήκαμε ότι θα υπάρξει άμεση αντικατάσταση”.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος γνωστοποίησε τα ακόλουθα: “Πληροφορώ πως αύριο (σσ. σήμερα) θα φτάσει από τη Ρόδο μοριακός αναλυτής ίδιας τεχνολογίας στη Σύρο. Αυτή η αντικατάσταση γίνεται για την καλύτερη αντιμετώπιση των ελέγχων ύποπτων περιστατικών ή επιστροφής υγειονομικού προσωπικού από άδεια σε κεντρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε να ενισχυθεί ο επιχειρησιακός προγραμματισμός των δομών και των υπηρεσιών Υγείας”.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εξήγησε σε κατηγορηματικό τόνο πως, “Αυτό σημαίνει πως δεν μένει η Σύρος χωρίς μοριακό αναλυτή και δεν μένει χωρίς έλεγχο δειγμάτων που παίρνουμε από ασθενείς και από ύποπτα περιστατικά, ούτε του υγειονομικού προσωπικού (όσοι έχουν εντολή)”.

Στο πλαίσιο της γενικότερης ενημέρωσής του δε, γνωστοποίησε πως, “από τις 3/8 μέχρι και σήμερα 19/8 που λειτουργεί το μηχάνημά μας έχουν πραγματοποιηθεί 235 έλεγχοι”, τονίζοντας τέλος, πως, με την αντικατάσταση από άλλο μηχάνημα, “η ημερήσια απόδοση δεν θα αλλάζει γιατί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα συνεχίσει να γίνεται ο έλεγχος όλων των δειγμάτων που το Νοσοκομείο μας καλείται να εξυπηρετήσει”.

Χρ. Ροϊλός: Είναι σαν να έχουμε Formula 1 και την έχουμε βάλει να πηγαίνει σε σοκάκια

Δηλώσεις και από τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ εξασφάλισε η “Κοινή Γνώμη”, στο πλαίσιο πραγματοποίησης τηλεφωνικής επικοινωνίας, χθες, νωρίς το μεσημέρι, με τον ίδιο.

Ειδικότερα, ο κ. Ροϊλός γνωστοποίησε πως δρομολογήθηκε η αντικατάσταση του σημερινού μοριακού αναλυτή του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου από άλλον αναλυτή, με δυνατότητα επεξεργασίας 4 δειγμάτων ανά 50΄, ο οποίος – όπως πρόσθεσε - “μεταφέρεται σήμερα (σσ. χθες) από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα βρίσκεται στο νοσοκομείο της Σύρου την Πέμπτη 20-8-2020”.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις κινήσεις και τον σχεδιασμό της 2ης ΔΥΠΕ μέχρι σήμερα, καθώς και για τον λόγο απομάκρυνσης του μηχανήματος που διέθετε μέχρι τώρα το Γ. Νοσοκομείο Σύρου, ο κ. Ροϊλός υπήρξε σαφής: “Αυτή τη στιγμή κρίνεται σκόπιμο πρώτον γιατί φαίνεται ότι η Σύρος δεν “βολεύει”. Δηλαδή από τη Σαντορίνη είναι προτιμότερο να στέλνουν (σσ. τα δείγματα) στην Αθήνα, παρά στη Σύρο, από τη Μύκονο είναι προτιμότερο να στέλνουν στην Αθήνα, παρά στη Σύρο”. Ως εκ τούτου, τόνισε πως, “Στην πραγματικότητα η Σύρος με αυτό το τεράστιο μηχάνημα που έχει, εξυπηρετεί τη Σύρο και τη Νάξο μόνο, ενώ την ίδια ώρα, στην Αττική έχουμε μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης με μηχανήματα για να κάνουμε περισσότερα τεστ”.

Κατά συνέπεια, διευκρίνισε πως, “Είπαμε να έρθει αυτό το μηχάνημα στο Αττικόν, να κάνουμε ένα μεγάλο κέντρο για όλη την Υγειονομική Περιφέρεια που να εξυπηρετεί μαζικά πολλά τεστ – διότι τώρα έχουμε και αυξημένες ανάγκες να κάνουν τεστ οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από τις άδειες”. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως, “στη Σύρο θα πάει το μηχάνημα που ήταν προγραμματισμένο αρχικά και το οποίο θα εξυπηρετεί άριστα τις ανάγκες του Νοσοκομείου, τις ανάγκες της Σύρου” και όπως διευκρίνισε - μόνον αυτές - και όχι των άλλων νησιών.

“Αποφασίσαμε να φύγει αυτό το μηχάνημα” επανέλαβε, προσθέτοντας πως, “Είναι σαν να έχουμε Formula 1 και την έχουμε βάλει να πηγαίνει σε σοκάκια. Δεν χρειάζεται. Είναι περιττό αυτό το μηχάνημα για τη Σύρο”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και ερωτηθείς να απαντήσει γιατί έφερε η 2η ΔΥΠΕ τον συγκεκριμένο μοριακό αναλυτή με τις μεγάλες δυνατότητες στη Σύρο, ο ίδιος τόνισε πως, αρχικά ο στόχος ήταν καλύπτονται όλες οι Κυκλάδες, ωστόσο, όπως σχολίασε, στην πράξη αυτή η σκέψη δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί. “Ο σκοπός που μπήκε ήταν για να εξυπηρετεί όλες τις Κυκλάδες. Από τα πράγματα, αποδείχθηκε ότι αυτό δεν βόλευε. Για παράδειγμα από τα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση που έχουν αεροδρόμιο, είναι πιο γρήγορο να πηγαίνουν τα δείγματα στην Αθήνα” ανέφερε, λέγοντας παρακάτω πως, “Στην πραγματικότητα αυτό το μηχάνημα υπολειτουργούσε” στη Σύρο, καθώς όπως εξήγησε “είχε δυνατότητα επεξεργασίας 96 δειγμάτων ανά 7ωρο” ενώ σε διάστημα 16 ημερών έγιναν 235 τεστ.

Δυσαρέσκεια για τη στάση του Διοικητή του Γ.Ν. Σύρου

Αμέσως μετά, ο Χρήστος Ροϊλός ρωτήθηκε αναφορικά με τη μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Σύρου από την προαναφερθείσα εξέλιξη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, για τον οποίο σχολίασε μάλιστα πως αν και όφειλε να ενημερώσει επαρκώς για το θέμα, δεν το έπραξε.

“Αναρωτιέμαι γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει εξηγήσει τόσες ημέρες τί συμβαίνει. Και θα ελεγχθεί κιόλας γιατί δεν έχει εξηγήσει γιατί πραγματικά αυτό που έχει γίνει στη Σύρο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει καμία λογική βάση” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ροϊλός, επαναλαμβάνοντας τέλος πως, “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το νησί και για το Νοσοκομείο”.

“Κάποιος θα έπρεπε να εξηγήσει όλα αυτά που λέω εγώ” επανέλαβε, υποστηρίζοντας τέλος πως, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν νομιμοποιούνται να αποτρέψουν την απομάκρυνση του μοριακού αναλυτή.

Πιο συγκεκριμένα, στην γνωστοποίηση του γεγονότος πως χθες, εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν αρχικά σε αρμόδιο τεχνικό να απεγκαταστήσει τον μοριακό αναλυτή, ο κ. Ροϊλός απάντησε τα εξής: “Πρώτον ταξιδεύει το άλλο μηχάνημα (σσ. για τη Σύρο) και δεύτερον, δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό. Είναι παράνομο. Πρέπει να επέμβει η Αστυνομία. Δεν κατανοώ τι θα πει οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν να φύγει το μηχάνημα. Αυτά δεν γίνονται σε καμία πολιτισμένη χώρα του πλανήτη. Υποθέτω ότι θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και θα κατανοήσουν”.