ΚΚΕ Κ.Ο. Θήρας: Απαράδεκτη η στάση της ΑΕΜΥ να μην ανανεώσει συμβάσεις εργαζομένων

  • Τρίτη, 6 Απριλίου, 2021 - 10:20

Ένα σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα με νοσοκομεία που λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, έχει αποδειχθεί περίτρανα, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τη βασική ανάγκη του λαού για υγεία. 
Είναι απαράδεκτη και προκλητική η απόφαση της διοίκησης της ΑΕΜΥ ΑΕ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας δύο επικουρικών διοικητικών εργαζόμενων στο ήδη υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Εν μέσω πανδημίας και ένα βήμα πριν το άνοιγμα του τουρισμού, σε μια περίοδο που απαιτείται η ολόπλευρη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας !
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του ΓΝΘ και στον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους. Καλούμε την διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις όλων των επικουρικών εργαζομένων, όπως άλλωστε προβλέπεται και σε σχετική ρύθμιση περί παράτασης των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού έως την 31/10/2021 στα πλαίσια λήψης μέτρων κατά της πανδημίας. Επιπλέον, να στελεχώσει το ΓΝΘ με όλο το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και να μετατρέψει όλους τους επικουρικούς εργαζόμενους σε μόνιμους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καλούμε το θηραϊκό λαό να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στο νοσοκομείο και μαζί τους να διεκδικήσει τις υπηρεσίες υγείας που του αξίζουν.

 

Ετικέτες: