Διαδραστική συγκέντρωση για την αρτηριακή υπέρταση στην Νάξο

  • Σήμερα - 10:30

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική για το κοινό Ιατρική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του ιερού ναού της Παντάνασσας στη Νάξο

Η συγκεκριμένη συγκέντρωση συνδιοργανώθηκε από Ναξιακό Οργανισμό Βιοιατρικών Επιστημών (ΝΟΒΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης.(ΕΕΥ) που σκοπό είχε την ενημέρωση του κοινού επάνω στην νοσηρή κατάσταση της αρτηριακής υπέρτασης.

Την εκδήλωση που είχε ένα πολυπληθές ακροατήριο άνοιξε ο καρδιολόγος διδάκτορας της Ιατρικής και πρόεδρος του ΝΟΒΕ Γιάννης Βλασερός συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΕΕΥ καρδιολόγος Δημήτρης Κωνσταντινίδηςκαι επακολούθησαν οι ομιλητές:

Ο καθηγητής και πρόεδρος της ΕΕΥ Μιχάλης Δούμας που αναφέρθηκε στην επίδραση της υπέρτασης στον ανθρώπινο οργανισμό και στους παράγοντες που την επηρεάζουν .

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε ο καθηγητής καί εκλεγμένος πρόεδρος της διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης Γιώργος Στεργίου που αναφέρθηκε στην διάγνωση και ειδικά στον τρόπο μέτρησης της απο τον ίδιο τον εξεταζόμενο στο σπίτι.

Τις εισηγήσεις των ομιλητών έκλεισε ο καθηγητής της καρδιολογίας πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας της Εταιρείας και αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής τού ΕΚΠΑ Κώστας Τσιούφης ο οποίος αναφέρθηκε με απλό τρόπο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Τον σύντομο χρόνο των εισηγήσεων διαδέχθηκε η υποβολή μεγάλου αριθμού ερωτήσεων από το κοινό που προβληματίζουν συχνά τους πάσχοντες και έλαβε εύστοχες απαντήσεις απο τους ομιλητές .

Η συγκέντρωση έληξε αργά το βράδυ η οποία έδειξε ένα επαγωγικό τρόπο ενημέρωσης του κοινού σε συχνά προβλήματα υγείας που μπορεί να συμβάλλει στη προώθηση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του πληθυσμού.

Ευελπιστούμε να το επαναλάβουμε .