Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου

Καταγγελία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου για σοβαρό περιστατικό

  • Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, 2019 - 17:24

Με αφορμή το τελευταίο συμβάν που έλαβε χώρα στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Σύρου το οποίο έθεσε σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική ακεραιότητα του προσωπικού της νυχτερινής βάρδιας, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στην ακόλουθη καταγγελία.
   Κατά την 25η προς 26η Οκτωβρίου ασθενής ο οποίος διεκομίσθη από το ΕΚΑΒ στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών προέβη τόσο σε λεκτική όσο και σωματική βία στο προσωπικό που εκτελούσε την νυχτερινή βάρδια. Αλγεινή εντύπωση δημιούργησαν οι χυδαίες βωμολοχίες που χρησιμοποιούσε ο εν λόγω ασθενής στην προσπάθειά του να ταπεινώσει τους επαγγελματίες υγείας που προσπαθούσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς οι αλλεπάλληλες ύβρεις έδωσαν την θέση τους σε βίαιες σωματικές επιθέσεις αφού δεν δίστασε να εκσφενδονίσει κατ' επανάληψη φιάλες ορών προς κάθε μέλος του προσωπικού που βρισκόταν στο χώρο. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την παράλληλη ακολουθία επιθετικών εκφράσεων του πατέρα του ασθενούς μετέτρεψαν τον χώρο όπου ασκείται το λειτούργημα της ίασης σε αρένα τρόμου.
   Κατά το παρελθόν, καταθέσαμε εγγράφως στην Διοίκηση αιτήσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας στον τομέα της ασφάλειας.

   Δυστυχώς, παρά το ότι οι αρμόδιοι είχαν άφθονο χρονικό περιθώριο να επιλύσουν τα προβλήματα στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων αιτημάτων μας, τα αποτελέσματα της χρόνιας απραξίας τους όχι μόνο δεν μας προσφέρουν ηρεμία ώστε να ασκούμε με συγκέντρωση και ασφάλεια την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, αλλά αντιθέτως μας γεμίζουν ανασφάλεια και φόβο.

   Όλοι οι συνάδελφοι αγαπάμε και σεβόμαστε την εργασία μας και έχουμε συμβάλει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου παρόλη την υποστελέχωση του προσωπικού.
   Δυστυχώς μετά το αποτρόπαιο περιστατικό βίας είμαστε στη δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουμε μία από τις πολλές επιθέσεις που έχουμε δεχθεί και αναγκαζόμαστε να ζητάμε τα αυτονόητα και να γινόμαστε γραφικοί για την ασφάλειά μας.

   Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδας για όλες τις βάρδιες ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας απερίσπαστοι και αφοσιωμένοι χωρίς την αίσθηση φόβου να ελλοχεύει σε κάθε περιστατικό.