Ανακοίνωση του Συλλόγου τους

Καταγγελία για την αξιολόγηση από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σύρου

  • Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:33

Διανύοντας την δεύτερη χρονιά υλοποίησης της αξιολόγησης στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με εικόνα που έχει σχηματίσει ο σύλλογος από αναφορές συναδέλφων, οφείλουμε να καταγγείλουμε τα παρακάτω:

Μέρος των προϊσταμένων που δεν συμμετείχαν στην αποχή από την αξιολόγηση, βαθμολόγησαν αυθαίρετα και δεν συμπεριέλαβαν στις βαθμολογίες τους καμία τεκμηρίωση ή αιτιολογία. Αυτό σε συνδυασμό με τα κριτήρια της «αξιολόγησης» των εργαζομένων τα οποία είναι σκόπιμα αόριστα και υποκειμενικά όπως «η αφοσίωση», η «επίδειξη ενδιαφέροντος», η «πρωτοβουλία», οι «καινοτομίες» οδήγησαν σε μια αξιολόγηση η οποία βρίθει υποκειμενικότητας, αναξιοκρατίας και μεροληψίας.

Σε ακραίες δε περιπτώσεις έχουμε προϊστάμενο που βαθμολόγησε με βαθμούς κάτω του 60 χωρίς καμία «ειδική αιτιολόγηση» όπως σαφώς προβλέπεται, (προφανώς δεν γνωρίζει καν την Νομοθεσία) ενώ απ΄ όσο γνωρίζουμε για τα παραπάνω δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από πλευράς Διοίκησης. Η περίπτωση επιβαρύνεται από το γεγονός ότι ο εν λόγω προϊστάμενος είχε δεχτεί αναφορά από τον κρινόμενο υπάλληλο κατά την διάρκεια την χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής ένστασης για τον αξιολογούμενο είναι μόλις 7 ημέρες, - ο οποίος δικαιούται να κάνει ένσταση για βαθμολογίες μόνο κάτω του 75 - και"η πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικά τα συγκεκριμένα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά στα οποία ο αξιολογούμενος θεμελιώνει τους ισχυρισμούς της ένστασης του" ενάντια σε μια μη αιτιολογημένη αξιολόγηση. Σημειώνουμε ότι καμία από τις περσινές ενστάσεις δεν έχει ακόμη εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή!!!

Ενδεικτικό των προθέσεων της και της φετινής αξιολόγησης, είναι οι δηλώσεις προϊσταμένων ότι θα ήθελαν να βαθμολογήσουν με βαθμούς άνω του 90 αλλά δεν το έκαναν καθώς αυτό απαιτεί ειδική αιτιολόγηση (περισσότερο κόπο από μέρους τους δηλαδή).