Τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες πτήσεων εξωτερικού οι θετικοί στον κορωνοϊό που βρίσκονται σε καραντίνα στη Σύρο

Επανέλεγχος για τα κρούσματα και τέλος στη φημολογία

Χθες έγιναν νέα τεστ στους ίδιους και στα μέλη του στενού κύκλου τους και εντός της ημέρας θα εξαχθούν τα αποτελέσματα

Εντός της ημέρας θα βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε δεκατρία συνολικά άτομα που εξετάσθηκαν χθες για τον κορωνοϊό στη Σύρο, με τους τέσσερις εξ αυτών να αφορούν στα πρώτα θετικά κρούσματα στο νησί και τα υπόλοιπα εννέα να είναι πρόσωπα του στενού τους κύκλου.

Ο επανέλεγχος των πρώτων κρουσμάτων καθώς και τα νέα τεστ έγιναν από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, χθες, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ, που είναι και ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείρισή τους.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων 24ωρων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων επικράτησε εντονότατη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς τηλεοπτικές αναφορές από Αθηναϊκά ΜΜΕ για κρούσματα στη Σύρο, οι οποίες – προφανώς – προήλθαν από διαρροές μέσα από τον ΕΟΔΥ και όχι από επίσημες ανακοινώσεις του, αφού οι τελευταίες δεν κάνουν λόγο για τη γεωγραφική διασπορά του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, πυροδότησαν σχόλια που γιγάντωσαν τον φόβο των πολιτών.

Απέναντι σε αυτό το “θολό” τοπίο που υπήρξε αρχικά, ήρθε ως απάντηση, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου – κατόπιν απόφασης του ΕΟΔΥ-, το περιεχόμενο της οποίας αναφερόταν σε τέσσερα θετικά κρούσματα, τα οποία αφορούν σε αλλοδαπούς πολίτες που έφθασαν στη Σύρο, από πτήσεις του εξωτερικού μέσω του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Σχετικά με τη λογική απαίτηση των πολιτών της Σύρου καθώς και των επισκεπτών της να γνωρίζουν τί συμβαίνει στο νησί, εξέδωσε τέλος της περασμένης εβδομάδας ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, ο οποίος γνωστοποιούσε πως άσκησε πίεση προς τον ΕΟΔΥ και τους αρμόδιους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ώστε να παρέχουν συστηματικά, υπεύθυνα κι εγγράφως ενημέρωση για τυχόν διασπορά του κορωνοϊού στη Σύρο, αλλά και στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια. Της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ακολούθησε σχετική διευκρινιστική δήλωση του υπεύθυνου της Πολιτικής Προστασίας στις Κυκλάδες και χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Λεονταρίτη σχετικά με το ποιες πλευρές φέρουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να ενημερώνουν τις τοπικές Αρχές και τους πολίτες, δηλαδή ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ενώ παρομοίως, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας με δήλωσή του στην “Κοινή Γνώμη” εξηγούσε τις προσπάθειες που κατέβαλε για να λάβει σαφή πληροφόρηση σχετικά με τα θετικά κρούσματα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Μάλιστα ο κ. Λειβαδάρας χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του ΕΟΔΥ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας να μην ενημερώνουν εγκαίρως τις τοπικές Αρχές ενώ έχει ξεσπάσει αναστάτωση λόγω των τηλεοπτικών αναφορών, δεσμευόμενος απέναντι στους κατοίκους της Σύρου, πως, στο εξής, μόλις λαμβάνει επίσημα στοιχεία, θα τα γνωστοποιεί προς ενημέρωση των πολιτών.

Τέλος, σε συνέχεια της επίσημης ενημέρωσης του Νοσοκομείου Σύρου και της αναφοράς του στην ONEX, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στο περιεχόμενο της οποίας ξεκαθαρίζει πως δεν θα δεχθεί τη στοχοποίησής της ή των εργαζομένων της με φόντο τις αναφορές περί “εργασιακής προέλευσης” των θετικών κρουσμάτων στο νησί.

Στο περιθώριο των ανωτέρω, επιβάλλεται να υπογραμμισθεί πως η ξεκάθαρη και άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους κρίνεται ιδιαιτέρως αναγκαία, προκειμένου να αναδεικνύεται το γεγονός πως, - εν προκειμένω – η Σύρος, αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό για το φετινό καλοκαίρι και να αποφεύγεται περιττή αναστάτωση στην κοινή γνώμη, από τη στιγμή που τηρούνται με υπευθυνότητα όσα αναφέρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση κρουσμάτων.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Ζητάμε σταθερή ενημέρωση

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής και μετά από την αναστάτωση που πυροδότησαν οι τηλεοπτικές αναφορές Αθηναϊκών ΜΜΕ, αλλά και κατόπιν των δύο δηλώσεων του Δημάρχου και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων γνωστοποίησε πως απαιτεί σαφή πληροφόρηση από τους αρμοδίους σε τακτικό επίπεδο προκειμένου να ξέρει πώς εξελίσσεται η πορεία του κορωνοϊού στα Κυκλαδονήσια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το ΔΣ τόνισε τα εξής: “Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων παρακολουθώντας τις τελευταίες αναρτήσεις από τους επίσημους φορείς στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο που αντικρούονται κατάφορα μεταξύ τους, ενημερώνει το κάτωθι: Ζητήσαμε εγγράφως από τους αρμόδιους φορείς δηλαδή Υπεύθυνο Πολιτικής προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την τακτική και σταθερή ενημέρωσή μας για όλα τα γεγονότα σχετικά με τον COVID19 που εξελίσσονται στις Κυκλάδες”.

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης: Επανειλημμένες αλλά άκαρπες οι προσπάθειες πληροφόρησης την Παρασκευή

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης γνωστοποίησε με δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” πως είχε καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη λήψη πληροφοριών από τον ΕΟΔΥ και τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τις σχετικές τηλεοπτικές αναφορές, χωρίς ωστόσο, οι δύο πλευρές να ανταποκρίνονται στις οχλήσεις του.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λειβαδάρας είχε δηλώσει τα εξής: “Από χθες και απ΄ όσα πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ των Αθηνών αμέσως ξεκίνησα μία διαδικασία ενημέρωσής μου. Πήρα τηλέφωνο στο Νοσοκομείο Σύρου και με διαβεβαίωσαν πως ούτε νοσηλεύεται κάποιος, ούτε έχουν κάποιο αποτέλεσμα θετικό σχετικά με κορωνοϊό και πως δεν γνωρίζουν κάτι. Στη συνέχεια, μίλησα με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Λεονταρίτη, ο οποίος είναι υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. Παρομοίως κι εκείνος δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν υπάρχει θετικός στον κορωνοϊό όπως αναφέρθηκε. Κάλεσα στο κέντρο επιχειρήσεων και με παρέπεμψαν στον ΕΟΔΥ και μου ζήτησαν να επικοινωνήσω με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Από τη συγκεκριμένη πλευρά, μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν και θα με πάρουν τηλέφωνο. Δεν με κάλεσαν και επικοινώνησα ξανά.

Το θέμα είναι ότι μετά από σειρά τηλεφωνημάτων ο ΕΟΔΥ ενημερώνει την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι κι αυτή που διαχειρίζεται τα περιστατικά αυτά, ώστε να μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς τηρούνται τα τυπικά πρωτόκολλα που πρέπει να τηρούνται.

Δικαιολογημένα υπάρχει μία ανησυχία στο νησί επειδή οι πολίτες θέλουν να έχουν μία σαφή απάντηση για το αν υπάρχει θετικό περιστατικό στον κορωνοϊό, για το ότι έχει γίνει ιχνηλάτηση για να μπουν σε καραντίνα όσοι πρέπει και για να υπάρχει ένα καθησυχασμός ότι τηρήθηκε η απαιτούμενη διαδικασία για το περιστατικό.

Αν υπάρχει τέτοιο θετικό κρούσμα, θα πρέπει να τηρηθεί αυτή η διαδικασία. Όμως, το ότι δεν βγαίνει επίσημη ανακοίνωση είτε από τον ΕΟΔΥ, είτε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο. Με αυτόν τον τρόπο θα ησυχάσουμε όλοι και οι αρχές και οι πολίτες.

Είμαστε ένα μέρος της Ελλάδας από τα πλέον θωρακισμένα για τέτοια περίπτωση. Έχουμε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στο οποίο δημιουργήθηκε πριν από λίγο διάστημα Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ενώ η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο κ. Χατζημάρκος έχουν εξοπλίσει με μηχάνημα μοριακού ελέγχου το Νοσοκομείο. Επίσης, έχει παραληφθεί κλωβός αρνητικής πίεσης για μεταφορά περιστατικού αν παρουσιαστεί και υπάρχει η βάση του ΕΚΑΒ για αεροδιακομιδές.

Υπάρχει όλο το πακέτο διασφάλισης αντιμετώπισης περιστατικού.

Κι ενώ είμαστε τόσο θωρακισμένοι δεν μπορεί να χαλάμε την εικόνα μας. Το να συμβεί κι ένα θετικό κρούσμα δεν είναι κάτι το φοβερό. Αρκεί να τηρηθεί η σωστή διαδικασία για την αντιμετώπισή του. Αν υπάρχει στη Σύρο, θεωρώ θα έχει γίνει σωστή αντιμετώπιση. Αλλά ας μας ενημερώσουν. Ας βγουν να ανακοινώσουν για να ενημερωθεί ο κόσμος”.

Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: Αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Λιτή, πλην όμως σαφής ήταν και η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων το μεσημέρι της Παρασκευής, σχετικά με την ευθύνη της ενημέρωσης για τα κρούσματα COVID-19 στη Σύρο.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε τα εξής: “Δεδομένου του ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται ανακριβείς αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ακόμη και από θεσμικούς παράγοντες, για την ευθύνη και αρμοδιότητα ενημέρωσης της κοινής γνώμης αναφορικά με την ύπαρξη  ή μη κρουσμάτων κορωνοϊού και  προς αποφυγήν συνέχισης της διασποράς ανακριβειών, επιθυμώ να διευκρινίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα ακόλουθα:

Την αποκλειστική ευθύνη για τη δημοσιοποίηση κρουσμάτων υγειονομικών απειλών  φέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ν 4633/2019), που  τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά  πρωτόκολλα, ενημερώνει τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κεντρικό επίπεδο, η οποία με τη σειρά της  πληροφορεί τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές προκειμένου να ελέγχουν τη τήρηση των οδηγιών της υποχρεωτικής καραντίνας από τους νοσούντες”.

Γενικό Νοσοκομείο Σύρου: Τέσσερα θετικά κρούσματα από πτήσεις προερχόμενες από το εξωτερικό

Η φημολογία και ο πανικός έλαβαν τέλος, με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σύρου και τη σαφή ενημέρωση από πλευράς του Διοικητή, Μιχάλη Ζουλουφού όταν δόθηκε σχετική πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ. Το περιεχόμενό της ακολουθεί αυτούσιο:

“Κατόπιν ενημέρωσης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο και Πρώιο”, ενημερώνει την τοπική κοινωνία της Σύρου για τα ακόλουθα:

1. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο για Covid-19 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τέσσερις αλλοδαποί επιβάτες πτήσεων προερχόμενων από εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί. 2. Πρόκειται για ασυμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας. Διενεργήθηκε η ιχνηλάτηση επαφών των ασθενών, από τις ίδιες Αρχές, και παραμένουν άπαντες σε καλή κατάσταση. Επιπλέον, οι στενές επαφές τους είναι σε καλή κατάσταση και αρνητικοί. 3. Εδόθη εντολή στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου να διενεργήσει τον έλεγχο για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών και του συνόλου των στενών επαφών τους, αύριο Κυριακή 28.6.2020. 4. Ουδείς θετικός ασθενής σε Covid-19 έχει νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, πλην ενός την 24.3.2020. 5. Η Διοίκηση της ΟΝΕΧ, σε στενή συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και τις τοπικές Αρχές, έχει εκπονήσει πρωτόκολλο άμεσων ενεργειών σε περίπτωση ανίχνευσης κρούσματος, από την αρχή της πανδημίας, και τηρήθηκε ευλαβικά. Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, περιλαμβάνει την άμεση καραντίνα υπόπτου κρούσματος, ιχνηλασιμότητα επαφών και τεστ σε όλο το προσωπικό που ήρθε σε επαφή ή ανήκει στο ίδιο συνεργείο. Η Διοίκηση του ναυπηγείου ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες Αρχές και έχει προτάξει από την πρώτη στιγμή την διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας. 6. Τα θετικά κρούσματα εμφανίστηκαν μετά την άρση της καραντίνας, όταν η χώρα έχει ανοίξει πλέον τα σύνορα της, και συνίσταται η διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού”.

ΟΝΕΧ: Πρωτοφανής στοχοποίηση

Την εναντίωσή της στην “πρωτοφανή στοχοποίηση” που δέχθηκε το ναυπηγείο του Νεωρίου με φόντο τα θετικά κρούσματα του κορωνοϊού εξέφρασε η Διοίκησή του. Συγκεκριμένα η ΟΝΕΧ ανέφερε χθες το μεσημέρι τα εξής: “Τα ναυπηγεία Σύρου με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης προστατεύουν και προφυλάσσουν την δημόσια υγεία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου, που πρώτα είναι πολίτης της χώρας, κάτοικος του νησιού και μετά εργαζόμενος των Ναυπηγείων μας. Τα ναυπηγεία Σύρου ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες των ειδικών και κάνουν περισσότερα απ’οτι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων. Ελάχιστη απόδειξη είναι τα μηδενικά συμπτώματα - κρούσματα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορα της, το νησί της Σύρου υποδέχεται τουρισμό και πλέον η ζωή έχει επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα που όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως πολίτες κι επισκέπτες της χώρας, ακολουθώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας”.

Η Διοίκηση διευκρινίζει μάλιστα πως, “Οι εργάζομενοί μας είναι κάτοικοι του νησιού και όχι τρόφιμοι-εσώκλειστοι ενός ιδιότυπου ιδρύματος που αναπαράγει ιούς και πανδημίες. Οι επισκέπτες του ναυπηγείου μας είναι νόμιμα εισερχόμενοι στην χώρα, ακολουθούν τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες, και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχουν σε άλλες χώρες, οι Έλληνες και Συριανοί ναυτικοί”.

Κατόπιν των ανωτέρω, η ΟΝΕΧ ξεκαθαρίζει πως, “Όσοι οραματίζονται την κρίση κορωνοιού για να ικανοποιήσουν τα ρατσιστικά ένστικτα τους θα βρουν απέναντι τους κάθε νομοταγή και δημοκρατικό κάτοικο της χώρας. Η αρχή της ισότητας, των μη διακρίσεων, της προστασίας της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων προστατεύονται συνταγματικά, ευρωπαϊκά αλλά και μέσα από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες. Η πρωτοφανής πρόσφατη ανάδειξη-δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής» ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων μας”. Ολοκληρώνοντας, η Διοίκηση προτρέπει: “Ας μείνουμε όλοι λοιπόν ενωμένοι ως κοινωνία, μακριά από τέτοιες πρακτικές και διακρίσεις και απορρίπτοντας την προσβολή της ατομικότητας και ισότητας από όπου και αν αυτή προέρχεται”.

Ν. Λειβαδάρας: Παρακολουθώ στενά και θα ενημερώνω

Το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμαρχος, στο περιεχόμενο της οποίας καθιστά ξεκάθαρη τη διαβεβαίωσή του πως θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία για κρούσματα κορωνοϊού, αμέσως μόλις έχει στη διάθεσή του στοιχεία.

Αυτούσιο το περιεχόμενο της εν λόγω ανακοίνωσης έχει ως εξής: “Μετά από επανειλημμένες και επίμονες προσπάθειες επικοινωνίας μου, το τελευταίο διάστημα, σε όλα τα διοικητικά και κυβερνητικά επίπεδα (ΕΟΔΥ, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, βουλευτές και Υπουργούς), αναφορικά με την ύπαρξη κρουσμάτων του COVID-19 στο νησί, δόθηκε εν τέλει επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, 27-6-2020, διαμέσου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Σύμφωνα με αυτήν, ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη 4 κρουσμάτων καθώς επίσης και για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε εξαρχής και συνεχίζει να ακολουθείται με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλάτηση και τον περιορισμό τους.

Με δεδομένο ότι έχουν πλέον επιτραπεί οι μετακινήσεις του πληθυσμού, και η οικονομία του νησιού με αγωνία προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, κάνω έκκληση προς όλους να τηρούνται, τώρα περισσότερο από ποτέ, τα μέτρα ατομικής προστασίας και αποφυγής συγχρωτισμού. Επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι η Σύρος είναι από τα πλέον θωρακισμένα υγειονομικά μέρη της χώρας μας και μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά COVID-19 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς διαθέτει μοριακό αναλυτή για ανίχνευση του ιού, κλωβό αρνητικής πίεσης για ασφαλή μεταφορά ασθενών, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ. Ως Δήμαρχος και ως γιατρός, απευθύνομαι τώρα σε εσάς με υψηλό αίσθημα ευθύνης έχοντας πλέον επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρακολουθώ το θέμα στενά και θα σας ενημερώνω κάθε φορά που θα έχω στη διάθεσή μου επίσημα στοιχεία. Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σύνεση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία”.

Πραγματοποιήθηκαν χθες 13 τεστ. Έλεγχος στον στενό κύκλο των θετικών κρουσμάτων 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως, επαναληπτικός έλεγχος για τον κορωνοϊό και την πορεία της υγείας τους, έγινε χθες στους τέσσερις θετικούς αλλοδαπούς πολίτες, ενώ πραγματοποιήθηκαν κι εννέα επιπλέον τεστ σε μέλη του στενού κύκλου τους. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλης Ζουλουφός προς την Κοινή Γνώμη, ο οποίος τόνισε πως τα αποτελέσματα εξάγονται εντός 24ωρου.

Κατά συνέπεια, εντός της ημέρας, δεν αποκλείεται να βγει κάποια ανακοίνωση στην περίπτωση που ο ΕΟΔΥ δώσει το “πράσινο φως” και βεβαίως υπάρξουν νέα θετικά κρούσματα στον ιό COVID-19.