Αυξημένη προσέλευση πολιτών από Αθήνα και κυρίως νέων στο Γ. Νοσοκομείο Σύρου για να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Σύρου ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας

Την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εμβολιασμών στη Σύρο εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας το πρωί του Σαββάτου, οπότε και επισκέφθηκε τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που παραχώρησε προς τηλεοπτική κάλυψη της επίσκεψής του από την ΕΡΤ, ανέφερε πως ο εμβολιασμός στα νησιά προχωρά με ικανοποιητικό ρυθμό και οι δόσεις των εμβολίων αποστέλλονται αναλόγως των προμηθειών που λαμβάνει η χώρα.

Ο Υπουργός Υγείας εξήγησε πως είναι σημαντικό να εμβολιαστεί ο πληθυσμός των νησιών δεδομένης της θερινής – τουριστικής περιόδου, η οποία ξεκινά, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να είναι ασφαλείς. Πρόσθεσε μάλιστα πως για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχει μεγάλη αξία να μπορέσει να λειτουργήσει ο τουρισμός και η οικονομία ενώ υπενθύμισε πως από χθες ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ηλικιών από 18 ετών και άνω με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ροές πολιτών από την Αθήνα στα νησιά για το μονοδοσικό

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο επισκέφθηκε τα κοντέινερ στα οποία εμβολιάζονται οι πολίτες με τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer και της Johnson & Johnson ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετά νεαρά άτομα καθώς και με υγειονομικούς. 

Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα με πρωινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια έφθασαν από την Αθήνα και τον Πειραιά στη Σύρο, αρκετά άτομα μικρής ηλικίας για να με εμβολιαστούν με το μονοδοσικό.

Ωστόσο, παραμένει η αγωνία σε πολίτες και κατοίκους της Σύρου και κυρίως της ηλικιακής κατηγορίας 30 – 34 ετών που θέλουν να εμβολιαστούν, αφού προς το παρόν η πλατφόρμα του Υπουργείου emvolio.gov.gr δεν έχει καθόλου διαθέσιμα ραντεβού για το εμβόλιο της Pfizer μέχρι και 13 Ιουνίου.

Προτροπή στους πολίτες να εμβολιάζονται

Από τη Σύρο θέλησε να απευθύνει πανελλαδικό μήνυμα ο Υπουργός προς τους πολίτες σχετικά με τον εμβολιασμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο κόσμος πρέπει να εμβολιάζεται καθώς τόσο η χώρα μας, όσο και οι άλλες χώρες παγκοσμίως, δεν έχουν τελειώσει με την πανδημία. 

Παράλληλα, εξήγησε πως είναι απαραίτητο οι πολίτες να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για να αποφεύγεται η διασπορά.

Αξίζει να αναφερθεί δε, πως, για τη Σύρο και τη Ρόδο, χθες, στην ενημέρωσή του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως υπάρχει προβληματισμός καθώς διαπιστώνεται αύξηση ενεργών κρουσμάτων. 

Σημειώνεται πως πέραν της τοποθέτησής του, ο Υπουργός Υγείας δεν παρέμεινε να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις.