Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για εργαζόμενους σε υγεία & πρόνοια
- Τετάρτη, 14 Ιουλίου, 2021 - 06:20
Σε αυστηρότερα βήματα, αναφορικά με τον εμβολιασμό, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανήγγειλε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, κ. Κ. Μητσοτάκης, και εξειδικεύτηκαν περαιτέρω από τους αρμόδιους υπουργούς το μεσημέρι της Τρίτης.
Υποχρεωτικός, καθίσταται πλέον, ο εμβολιασμός των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, αλλά και του υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις μονάδες υγείας της χώρας, ιδιωτικές και δημόσιες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα αυστηροποιούνται και τα μέτρα σε εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον έως 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, όπως και κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, όπως θέατρα, σινεμά κ.α., θα διατίθενται αποκλειστικά για εμβολιασμένους πολίτες.
Παρουσιάστηκε επίσης και η εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά και τάμπλετ, με την οποία θα είναι δυνατός ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης, ή διενέργειας (PCR – Rapid) test.
Από την πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, τόσο η Διοίκηση, όσο και ο Σύλλογος των Εργαζομένων, τονίζουν ότι το συντριπτικό ποσοστό των υγειονομικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ενώ ο Σύλλογος υποστηρίζει με θέρμη την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων, κυρίως για τη δική τους προστασία, αλλά και την προστασία των ασθενών, με τους οποίους έρχονται σε επαφή.
Αύξηση στα κρούσματα των Κυκλάδων – Ανησυχία για τη Μύκονο
Την ίδια ώρα, οι Κυκλάδες παρουσιάζουν μία ανησυχητική έξαρση στα ημερήσια κρούσματα, καθώς τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τις 11 και 12 Ιουλίου, τα νησιά του νομού κατέγραψαν συνολικά 62 και 85 κρούσματα, αντίστοιχα.
Εξ αυτών, μεγαλύτερη έξαρση παρουσιάζεται στο νησί της Μυκόνου, το οποίο είχε 41 ημερήσια κρούσματα στις 11/7 και 42 κρούσματα στις 12/7. Η Περιφερειακή Ενότητα Θήρας την Κυριακή «μετρούσε» 12 κρούσματα, ενώ τη Δευτέρα 18. Αντιστοίχως αύξηση παρατηρήθηκε και στην Π.Ε. Πάρου, η οποία είχε 3 κρούσματα την Κυριακή, αλλά 12 τη Δευτέρα.
Σε επίπεδο επικράτειας, χτες Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 3.100 κρούσματα αλλά και πάνω από 100 εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός επεσήμανε, ότι καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σε λίγο, όλοι ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε, η λύση των εμβολίων αποδεικνύεται μονόδρομος, δίνοντας επιπλέον το παράδειγμα των ΜΕΘ στη χώρα, που αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένες από ανεμβολίαστους ασθενείς σε ποσοστό 99%. «Συνεπώς, τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, 3 στους 4 Έλληνες άνω των 60, δύο στους 3 άνω των 45 και 1 στους 2 άνω των 30 ετών έχουν επιλέξει το εμβόλιο, ενώ τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός επιταχύνεται.
Ρίχνοντας το βάρος της ευθύνης στους πολίτες που δεν έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν, ο κ. Μητσοτάκης, κατέστησε σαφές πως «έχοντας, όσοι δεν εμβολιάζονται, αυτό το δικαίωμα, δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις».
Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τις νέες κινήσεις της κυβέρνησης, οι οποίες, όπως υποστήριξε, επιχειρούν να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού πριν, ενδεχομένως, πολιορκήσει ξανά το Σύστημα Υγείας.
Τα μέτρα κινήθηκαν σε τέσσερις άξονες και ειδικότερα:
Α) Υποχρεωτικός άμεσος εμβολιασμός των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που αποτελούν την περισσότερο ευπαθή κατηγορία.
Β) Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Γ) Δυνατότητα εμβολιασμού και κίνητρα για τους μόνιμους και στρατεύσιμους των Ενόπλων Δυνάμεων, για εμβολιασμό εντός των μονάδων τους, καθώς η καθημερινότητα στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός κρίνεται αναπόφευκτος.
Δ) Τέλος, από την Παρασκευή (16/7) και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, λειτουργία όλων των κλειστών χώρων (κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα) αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «πρόκειται για τέσσερις επιλογές υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους», ενώ απώτερο στόχο αποτελεί «ο επίλογος της πανδημίας να μη γίνει πρόλογος μιας νέας δοκιμασίας το φθινόπωρο».
Εμβολιασμός ή αναστολή άνευ αποδοχών
Την επόμενη ημέρα, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός εξειδικεύτηκαν περαιτέρω, από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ανέλυσε, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φροντίδας ΑΜΕΑ, πως «έως τις 16/8 το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση εμβολιασμού, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Μάλιστα, ο Υπουργός διευκρίνισε, ότι «όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο απέχει από την εργασία του άνευ αποδοχών», ενώ κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις παραπάνω Μονάδες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά.
Σε περίπτωση παραβίασης σχετικών κανόνων σε ό,τι έχει να κάνει με τις δομές, επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσομένων τυχόν ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.
Επιπλέον, αναφορικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού, υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού, των ιδιωτικών και δημόσιων δομών Υγείας, διαγνωστικών Κέντρων, Κέντρων Αποκατάστασης, Κλινικών, Νοσοκομείων, δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και λοιπά, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε, ότι «έως την 1/9 το σύνολο του προσωπικού των εν λόγω μονάδων θα πρέπει να έχει προβεί στην πρώτη δόση, ενώ η ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες». Παράλληλα, θα ληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και δομές Υγείας, να προσλαμβάνουν με ταχείες διαδικασίες προσωπικό ορισμένου χρόνου, σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.
Συστήνονται δε Υγειονομικές Επιτροπές ανά Υγειονομική Περιφέρεια, που θα αξιολογούν αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό με βάση εκτίμηση λόγων υγείας, κατόπιν ειδικής λίστας εξαιρέσεων που θα προσδιορίσει αυστηρά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
Μέτρα σε ψυχαγωγία, εστίαση, γήπεδα, χώρους εργασίας
Από την πλευρά του, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ελεγχθεί η πανδημία στη χώρα, τόσο για υγειονομικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους, δεδομένου, ότι στόχος είναι να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των επιχειρήσεων – ειδικά του τουριστικού κλάδου – ώστε να διασωθούν οι θέσεις εργασίας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Εξειδικεύοντας τα μέτρα αρμοδιότητάς του, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε ότι:
- Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης, έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή από τους επιχειρηματίες, προκειμένου να τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο.
- Από τις 16 Ιουλίου και ως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και έως το 85% της χωρητικότητάς τους. Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη 85% της ωφέλιμης επιφάνειας με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς χώροι, είτε μεικτοί. Συμπερασματικά, ό,τι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μικτή λειτουργία, ότι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία.
- Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος της συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψής. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν στα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με τη λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.
- Για αθλητικούς αγώνες, στάδια και γήπεδα: Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητά τους θα ανέρχεται στο 80% επί του συνόλου. 5% από αυτή τη χωρητικότητα μπορεί να είναι ανήλικοι, οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ, με ανώτατο όριο προσέλευσης 25.000 θεατές για τα υπαίθρια γήπεδα και 8.000 θεατές για τα κλειστά γήπεδα.
- Οριζόντια για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Υπάρχει σχετικό σήμα, που οι ιδιώτες εργοδότες μπορούν να κατεβάζουν από το gov.gr σχετικά με την ενημέρωση των πελατών, για το αν το προσωπικό της επιχείρησης είναι εμβολιασμένο ή όχι.
- Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.
Κυρώσεις
Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Υπουργός ανακοίνωσε την επιβολή και κυρώσεων, σε όσους παραβιάζουν τα σχετικά μέτρα, ως εξής:
- Στην πρώτη παράβαση για τα καταστήματα εμβαδού κάτω των 200 τ.μ. το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στα 2.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη.
- Για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση ή στο νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας επίσης από την επόμενη μέρα για 7 ημέρες.
- Στην περίπτωση υποτροπής και δεύτερης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επομένη για 15 ημέρες.
- Σε περίπτωση τρίτης παράβασης για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφανείας, προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες. Για τη θεμελίωση δεύτερης ή τρίτης παράβασης αρκεί η διάπραξη οποιασδήποτε παράβασης μεταξύ αυτών που αναφέρονται σε όλα τα μέτρα.
- Είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων ακόμη και μετά την πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράβασης βάσει αποδεικτικού υλικού, από το οποίο προκύπτει η παράβαση (social media).
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
Παρά το γεγονός, ότι τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, στηρίζουν την πολιτική της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της φροντίδας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σχετικά με την καθυστέρηση στον ρυθμό του εμβολιασμού, όπως και για τον χειρισμό της υπόθεσης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχετική της ανακοίνωση ανέφερε, ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μεταξύ άλλων, αμετανόητος, διχαστικός και αναξιόπιστος, ενώ όπως τόνισε, «πέρα από τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία των ασθενών, ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, πετώντας πάλι το μπαλάκι της αποτυχίας του στους καταστηματάρχες. Επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο το 45% των πολιτών σε μεγάλο βαθμό με δική του υπαιτιότητα».
Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίχθηκε ότι τα κρούσματα επανέφεραν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη δύσκολη πραγματικότητα, μετά από το κλίμα εφησυχασμού το οποίο οι ίδιοι καλλιέργησαν, ενώ όσον αφορά στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, σημειώθηκε ότι η απόφαση ήλθε με μεγάλη καθυστέρηση. Όπως υπογραμμίζεται, κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο μαζικός εμβολιασμός και οφείλει να προχωρήσει άμεσα.
Για μετακύληση της κύριας ευθύνης για την εξέλιξη της πανδημίας στο λαό, έκανε λόγο το ΚΚΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για δημιουργία όρων κοινωνικού αυτοματισμού, «προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, οι χειρισμοί της κυβέρνησης τροφοδότησαν το φόβο και τον ανορθολογισμό, οδηγώντας σε κάμψη του ρυθμού των εμβολιασμών. Επιπλέον υποστηρίζεται, ότι η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξεταστεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι εργαζόμενοι στην υγεία και την πρόνοια, κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, χωρίς όμως αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει «παράθυρο» καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων.
Θωρακισμένο το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου
Σε επικοινωνία της εφημερίδας, τόσο με τη Διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο», όσο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Κατερίνα Καλογεράκη, τα στελέχη υπογραμμίζουν ότι ήδη, η εμβολιαστική κάλυψη στο προσωπικό της υγειονομικής μονάδας της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, είναι συντριπτική.
Όπως ενημέρωσε ο Διοικητής του νοσοκομείου, κ. Μιχάλης Ζουλουφός, «μέχρι τις 12/7, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, αλλά και το Κέντρο Υγείας Ερμούπολης, έχουμε εμβολιάσει τόσα άτομα, όσο περίπου ο μόνιμος πληθυσμός της Σύρου, περίπου 21.500 ανθρώπους. Αυτός είναι ένας αριθμός ορόσημο. Εξ αυτών οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί είναι περίπου 13.000. Όσον αφορά στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, βρισκόμαστε πάνω από το 80% σε επίπεδο εμβολιασμού. Ένα συντριπτικό ποσοστό εμβολιασμένων είναι και οι υπάλληλοι του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης. Σε επίπεδο δομών υγείας, η Σύρος έχει πετύχει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού, το οποίο είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός».
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, κ. Καλογεράκη, σχολίασε με θετικό τρόπο την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων στην υγεία, ενώ επιβεβαίωσε πως στη μεγάλη του πλειοψηφία το υγειονομικό προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένο.
«Αυτό που θέλουμε, είναι να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ξεκάθαρα. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, τους παροτρύνουμε να εμβολιαστούν. Πρέπει πάνω απ’ όλα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς, όπως και τις οικογένειές μας. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», τόνισε η κ. Καλογεράκη.
Όπως εξήγησε, αν και το Νοσοκομείο Σύρου, μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωρίσει πίεση, στον τομέα της νοσηλείας περιστατικών λοίμωξης Covid-19 βαριάς μορφής, δεδομένων των μεταλλάξεων που αρχίζουν να επικρατούν, αλλά και του νέου κύματος της πανδημίας που πιθανόν να προδιαγράφεται, δεν είναι απίθανο να βρεθεί υπό πίεση το αμέσως επόμενο διάστημα και ως εκ τούτου, το προσωπικό του θα πρέπει να είναι απόλυτα θωρακισμένο, ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε κατάσταση.
Σε προσωπικό επίπεδο, παραδέχτηκε, ότι κατά τον εμβολιασμό των υγειονομικών, που ήταν και η πρώτη ομάδα για την οποία διατέθηκαν τα εμβόλια, και η ίδια βίωσε ανασφάλεια όσον αφορά στο εμβόλιο, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρχε σχεδόν καμία πρότερη εμπειρία. Ωστόσο, όπως τόνισε, προχώρησε στον εμβολιασμό της, καθώς έκρινε ότι η άμεση προστασία από την απειλή του ιού υπερίσχυσε των όποιων ενδοιασμών αντιμετώπισε, ιδιαίτερα μετά και τις αναφορές από συναδέλφους της, εκτός Σύρου, που νόσησαν από τον ιό και αντιμετωπίζουν έως και σήμερα, μήνες μετά την ανάρρωσή τους, ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις.
Τέλος, τάχθηκε υπέρ και της θέσης σε αναστολή του προσωπικού που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, λέγοντας πως «η αναστολή δεν είναι τιμωρία. Δεν είναι τιμωρία να βγάλεις κάποιον έξω από το πρόβλημα. Τιμωρία θα ήταν να τον βάζεις αθωράκιστο και ανεμβολίαστο μέσα στο πρόβλημα».
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Όχι σε υπεργολαβία, να τρέξει άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση
12 Φεβ. 2025 - 6:20 - Ακέφαλο το νοσοκομείο Σύρου τον τελευταίο 1,5 μήνα
12 Φεβ. 2025 - 6:16 - Σύρος: Διοικητικά ακέφαλη η υγειονομική μονάδα του νησιού
11 Φεβ. 2025 - 13:22 - Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου
3 Φεβ. 2025 - 16:18 - Σύρος: Στην τελική ευθεία το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου
30 Δεκ. 2024 - 13:39