Συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζομένων της δευτεροβάθμιας Νοσηλευτικής δομής των Κυκλάδων το μεσημέρι της Πέμπτης

“Υποβαθμίζουν απροκάλυπτα το Νοσοκομείο Σύρου”

Την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου μέσω της μη στελέχωσής του με μόνιμο προσωπικό καταγγέλλουν για μία ακόμη φορά τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν στην είσοδο του κτιρίου, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η πρόεδρος του Σωματείου, Κατερίνα Καλογεράκη στηλίτευσε για μία ακόμη φορά την πολιτική που θίγει τον δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου και τη στάση του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου σχετικά με τη μη αναπλήρωση θέσεων που “χηρεύουν” λόγω συνταξιοδότησης ιατρών.

Η ίδια τόνισε πως δυστυχώς για τρίτη ημέρα το Νοσοκομείο Σύρου λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει σε τακτικά και έκτακτα χειρουργεία καθώς απουσιάζουν επειδή νοσούν με Covid-19 οι δύο εναπομείναντες εργαστηριακοί ιατροί, ενώ επιπλέον καυτηρίασε τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, Μιχάλη Ζουλουφού, ο οποίος όπως εξήγησε δεν μερίμνησε αποτελεσματικά για την κάλυψη των θέσεων μέχρι την επιστροφή των ιατρών.

Παράλληλα, η κα Καλογεράκη αναφέρθηκε στο γεγονός πως το καρδιολογικό τμήμα σήμερα παραμένει με έναν ιατρό μόνον (από τους τρεις που προβλέπονται), ενώ σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση της ίδιας και αυτός ο ιατρός συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου. Τα παραπάνω, εξήγησε πως συνεπάγονται το κλείσιμο της καρδιολογικής κλινικής και της μονάδας εμφραγμάτων. Τέλος, μίλησε και για τη συνταξιοδότηση του μοναδικού Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής κι ενός διευθυντή Γυναικομαιευτικής.

Η πρόεδρος του Σωματείου για μία ακόμη φορά ζήτησε να βοηθήσουν οι βουλευτές, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ώστε να προγραμματισθεί ένα ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη αποκλειστικά για το Νοσοκομείο Σύρου, καθώς όπως υπενθύμισε, αυτό, αποτελεί το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο στις Κυκλάδες.

Κατήγγειλε δημοσίως μάλιστα το παράδοξο του γεγονότος πως για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου και με τη συνδρομή του βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση κλείστηκε ραντεβού στο Υπ. Υγείας, ενώ για το Νοσοκομείο Σύρου είναι σε εκκρεμότητα ακόμη το σχετικό αίτημα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ακόμη το μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς, ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, καθώς επίσης και αναπληρωτές Διευθυντές και προσωπικό από νοσηλευτές, ιατρούς και αιμοδοσία.