Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου συμπαραστέκεται στον αγώνα για το Νοσοκομείο Σύρου

  • Τετάρτη, 8 Ιουνίου, 2022 - 13:30

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη διαδικασία αποδυνάμωσης – προοδευτικής υποστελέχωσης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σύρου.

Η ανησυχία μας αυτή έγκειται στο ότι σε μία ευαίσθητη χρονικά περίοδο και σε ευαίσθητο χρόνο το μοναδικό, στην ουσία, «οργανωμένο» νοσοκομείο του Ν. Κυκλάδων αδρανοποιείται, όταν οι ανάγκες περίθαλψης των πολιτών του Νομού και των θερινών επισκεπτών του έχουν πολλαπλασιαστεί. Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι και η παράλληλη αδρανοποίηση των επειγουσών αεροδιακομιδών προς αυτό από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και ασφαλώς οι κίνδυνοι που προκύπτουν για το πολυτιμότερο αγαθό: τη ζωή.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής που καθόλου δε σέβεται τη συνταγματική επιταγή της προστασίας της ιδιαιτερότητας των νησιωτικών περιοχών της χώρας, που άλλωστε συμβάλλουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία μέσω της εξυπηρέτησης τεράστιου τουριστικού πληθυσμού ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Πέρα από τις πραγματικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο, διαπιστώνεται σταδιακή συρρίκνωση των υπηρεσιών της Διοίκησης και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απομάκρυνση αρμοδιοτήτων που μέχρι τώρα ασκούνταν από όργανα της πρωτεύουσας του Νομού με μεταφορά τους στο κέντρο, ενώ διαρκώς αποδυναμώνεται με ευθύνη της Διοίκησης η ενδοκυκλαδική συγκοινωνία με τεράστιες συνέπειες για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου συμπαραστέκεται στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για τη διατήρηση και ανάπτυξη του Νοσοκομείου Σύρου, δεν θα επιτρέψει ποτέ την επιχειρούμενη στην πράξη υποβάθμισή του και τέλος, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των δομών υγείας στο Νομό.