Συμμετοχή ΣΕΡΓΑΔΑ στην συγκέντρωση διμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Δευτέρα 4 Ιουλίου

  • Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022 - 13:27

Συμμετοχή του Σ.Εργ.Α.Δ.Α. στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στην Ερμούπολη, ενάντια στην  υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου και την υπονόμευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Προκήρυξη διευκολυντικής  στάσης εργασίας 10 πμ έως 11:30 μμ την ίδια ημέρα.

 

 

Ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, ενάντια στην  υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σύρου και την διαρκή υπονόμευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.  Προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι στην συμμετοχή τους, προκηρύσσει   στάση εργασίας από ώρα 10:00 πμ έως 11:30 μμ. για τις υπηρεσίες της Α.Δ. Αιγαίου με έδρα την Σύρο.

 Δυόμισι χρόνια και 30.000 χαμένες ζωές, μετά την εμφάνιση της πανδημίας, στη χώρα μας, η κυβέρνηση συνεχίζει την μεθοδική υποβάθμιση – διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, βαδίζοντας με συνέπεια στο δρόμο των προκατόχων της. Εκτός του Νοσοκομείου της Σύρου, το ένα μετά το άλλο  δημόσια νοσοκομεία ανακοινώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Τα αναμφισβήτητα συμπεράσματα από την πλήρη απουσία των επιχειρηματιών που εμπορεύονται υπηρεσίες υγείας από την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν προβλημάτισαν την κυβέρνηση, ούε όσους προπαγανδίζουν την δήθεν συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αντί  να αντιληφθούν την ανάγκη  ενίσχυσης του Δημόσιου Τομέα Υγείας στη πρωτοβάθμια, στη νοσοκομειακή περίθαλψη, στην εντατική θεραπεία, με τον νόμο 4931/22,  βάζουν ταφόπλακα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού, καταργούν  θεμελιώδεις αρχές, όπως η δωρεάν περίθαλψη και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Παράλληλα παραδίδουν την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στους ιδιώτες ενώ  ανοίγουν διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο ιδιωτών και στα δημόσια νοσοκομεία. Η συνεχιζόμενη & εντεινόμενη υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας, στοχεύει απροκάλυπτα στην εξασφάλιση πελατείας  στα  ιδιωτικά συμφέροντα.

Το μέγεθος του εμπαιγμού από πλευράς κυβέρνησης, αποκαλύφθηκε πλήρως μετά την πρόσφατη ( 9.6.22) σύσκεψη με τον υπουργό υγείας, όπου δεν αναλήφθηκε καμία ουσιαστική δέσμευση για την αντιμετώπιση των τεκμηριωμένων ελλείψεων του Νοσοκομείου,   από πλευράς υπουργού

 

Ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

 

  • Αύξηση προϋπολογισμού για την Δημόσια Υγεία.
  • Άμεσες ,κατ΄εξαίρεση προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, (των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).
  • Άμεση επιστροφή των υγειονομικών  που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Επαναφορά παλιών και θέσπιση νέων κινήτρων στελέχωσης και παραμονής στις υπηρεσίες των νησιών.
  • Ανέγερση νέου σύγχρονου Νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού.
  • Αυξήσεις Μισθών που να καλύπτουν  την ακρίβεια στην διαβίωση.