Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Σύρου

  • Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022 - 10:32

Το Γενικό Νοσοκομείου Σύρου επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Δήμητρα Παντάπαση, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, το Δ.Σ. της Ένωσης ιατρών νοσοκομείου Σύρου (Ε.Ι.Ν.Ν.Ο.Σ) και το διοικητή κ. Ζουλουφό Μιχάλη.
Σε ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες όλων των νησιών των Κυκλάδων, δεν υπάρχει ΜΕΘ, δεν υπάρχει ψυχίατρος, νευρολόγος και διευθυντής χειρουργικής ενώ αναμένεται να υπάρξουν και άλλα κενά το επόμενο διάστημα λόγω συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη μέριμνα  άμεση αναπλήρωση των κενών. Τόσο οι Ιατροί όσο και οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης της Υγείας. Ανέδειξαν το γεγονός ότι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αναπληρώνονται κυρίως από εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας ( επικουρικούς, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ κ.α.), είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν 20 κενά στην ιατρική υπηρεσία. Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείου και κατά συνέπεια στη κτιριακή και μηχανολογική συντήρηση αλλά και στην επάρκεια και ποιότητα του ιατρικού υλικού.
Εξέφρασαν επίσης έντονο προβληματισμό για τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση στο ΕΣΥ, οι οποίες οδηγούν σε απαξίωση των δημόσιων δομών Υγείας και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της. 
Από την πλευρά τους τα μέλη του ΚΚΕ εξέφρασαν τη στήριξη τους στα αιτήματα των εργαζομένων και κάλεσαν τα σωματεία γιατρών και εργαζομένων να εντείνουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους μαζί με τους κατοίκους των νησιών, όπως πρόσφατα στη Σύρο, αφού είναι ο μόνος δρόμος αποτελεσματικής διεκδίκησης της δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους με βάση τις ανάγκες κι όχι με βάση το κόστος, λογική που σταθερά υιοθετούν όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις και έχουν φέρει την υγεία σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση για κατοίκους και επισκέπτες των νησιών. 
Η αντιπροσωπεία τόνισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα ζητήματα της υγείας αλλά και πως θα ληφθούν μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του κρίσιμου αυτού ζητήματος.