Απολογιστικός χαρακτήρας

Απολογιστικό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.
Στην ομιλία του, ο διοικητής Μιχάλης Ζουλουφός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της τελευταίας τριετίας, τονίζοντας ότι το 2020 στο νοσοκομείο υπηρετούσαν 263 υπάλληλοι, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός έχει ανέλθει στους 317. Όπως χαρακτηριστικά, τόνισε, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 60 προσλήψεις, αλλά και 20 μονιμοποιήσεις γιατρών, ενώ το 2022 έκλεισε με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ το νοσοκομείο.
“Αυτά τα αναφέρω ως μία πολύ σύντομη απάντηση σε όλα αυτά που έχετε ακούσει δημόσια τα τελευταία δύο χρόνια για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο μας. Χαίρομαι που κλείνει η τριετής θητεία μου στο νοσοκομείο της Σύρου με 60 άτομα παραπάνω από όσα ανέλαβα, αλλά και με περισσότερα διαθέσιμα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε αυτά δεν προσμετρώ την βοήθεια που έχουμε λάβει από διάφορους φορείς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουλουφός.
Παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου ευχαρίστησε θερμά τόσο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, για την άψογη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. “Η κυριότερη αναγνώριση, όμως, είναι για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Σύρου, στα μάτια των οποίων βλέπω άξιους συνεργάτες με τους οποίους πολλές φορές έχω έρθει σε σύγκρουση, αλλά παρόλα αυτά συνεργαζόμαστε καθημερινά για την φροντίδα των ασθενών και των συνοδών τους”, κατέληξε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Ζουλουφός προανήγγειλε την άφιξη της διευθύντρια Ογκολογίας στο νοσοκομείο το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, αλλά και την εύρεση δωρητή προκειμένου να ανοίξει η ογκολογική υπομονάδα. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε και την έναρξη οδοντιατρικών επεμβάσεων σε ανθρώπους με αναπηρία, κάτι που ποτέ μέχρι σήμερα δεν γινόταν στις Κυκλάδες.
Να σημειώσουμε ότι τον αγιασμό πραγματοποίησαν ο π. Βλαβιανός, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’, αλλά και ο καθολικός επίσκοπος π. Πέτρος Στεφάνου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου μίλησε ο κ. Δημήτρης Κοσμάς, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους εργαζομένους, καθώς τα τελευταία χρόνια, όπως τόνισε, έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν στον συνάνθρωπο σημαντικές υπηρεσίες.
Τους γιατρούς εκπροσώπησε ο ακτινοδιαγνώστης, κ. Γιάννης Βούλτσος, ο οποίος ευχήθηκε τη νέα χρονιά να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο, προκειμένου να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς.
Την πλευρά των εργαζομένων εκπροσώπησε η κα. Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία επεσήμανε πως παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου, δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει έχει πράξει τα δέοντα, αναφορικά με τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στο νοσοκομείο.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι “το νοσοκομείο θα πρέπει να είναι η επιτομή της κοινωνικής συνοχής, καθώς εδώ μέσα δεν υπάρχουν πρόσωπα, δεν υπάρχουν τίτλοι, δεν υπάρχουν κόμματα. Εδώ είναι η κοινωνία και οι ανάγκες της”. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως από την πλευρά της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να παρέχει την στήριξή της στο νοσοκομείο στον βαθμό που της αναλογεί.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας, ο οποίος για χρόνια υπηρέτησε ως γιατρός στο νοσοκομείο, σημείωσε ότι ποτέ δεν θα σταματήσει να νιώθει μέλος αυτής της οικογένειας, ενώ ευχαρίστησε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια με την πανδημία του κορωνοϊου, ξεπερνώντας, σε πολλές περιπτώσεις, όπως είπε, τους εαυτούς τους και τα όρια τους.
Ο κ. Λειβαδάρας, παρόλα αυτά, εξαπέλυσε και τα πυρά του προς την κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως μετά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για την Υγεία, το ΕΣΥ έκανε στροφή προς τα πίσω 180 μοιρών.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας του Δήμου Αλέξης Αθανασίου, πλήθος αντιδημάρχων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόλων Δυνάμεων, καθώς και ο κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης, ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Να σημειώσουμε ότι μήνυμα απέστειλαν και οι τέσσερις βουλευτές του νομού Κυκλάδων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη Σύρο.