Ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να έρθει στη Σύρο για το Νοσοκομείο

  • Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, 2023 - 09:06

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αναφορικά με τα προβλήματα που συνοδεύουν το Νοσοκομείο Σύρου, αναμένεται να ζητήσουν όλοι οι φορείς, οι παρατάξεις και τα σωματεία που συμμετείχαν χθες, στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου, στο Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Η υποστελέχωση, η απουσία κινήτρων σε ιατρούς, η μη ανταπόκριση στις προκηρύξεις, οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών, καθώς επίσης η απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση του ΕΚΑΒ στο νησί, συνθέτουν μία “εκρηκτική” κατάσταση για το Βαρδάκειο και Πρώιο, που καλύπτει όχι μόνον τις ανάγκες των Συριανών, αλλά επίσης όλων των Κυκλαδιτών και φυσικά και των επισκεπτών την καλοκαιρινή περίοδο.

Η πρόταση να προσκληθεί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Σύρο τέθηκε επί τάπητος από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο και υιοθετήθηκε από το σύνολο των παρισταμένων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Κατερίνα Καλογεράκη έθεσε εξ αρχής επί τάπητος τα σοβαρά αναπάντητα θέματα στο κομμάτι της Υγείας σχετικά με το Νοσοκομείο Σύρου, καλώντας όλους να πάρουν θέση και να αναλάβουν ευθύνη, ώστε με ενότητα να διεκδικηθούν λύσεις.

Αρκετοί ήταν όσοι τοποθετήθηκαν συγχαίροντας τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία του ώστε να μπορέσει να ενδυναμωθεί και να στηριχθεί η λειτουργία του μοναδικού δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου στις Κυκλάδες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και δήμαρχοι από τις Κυκλάδες που επισκέφθηκαν το νησί με αφορμή τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου. 

Μοναδική “παραφωνία” στη χθεσινή τετράωρη συνάντηση, οι υψηλοί τόνοι μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη και της προέδρου, Κατερίνας Καλογεράκη, όταν ο πρώτος θέλησε να αναφέρει τις κινήσεις της Περιφέρειας για τη στήριξη του Νοσοκομείου τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα σε έντονο τόνο, καθώς και κατά το διάστημα του κορωνοϊού, απαντώντας σε ιατρό του Νοσοκομείου για το ότι ουσιαστικά η αυτοδιοίκηση δεν έχει στηρίξει τους αγώνες για την Υγεία. Από την πλευρά της η κ. Καλογεράκη, ζήτησε από τον κ. Λεονταρίτη να σταματήσει να τοποθετείται με “εγωπάθεια” για το τόσο σοβαρό θέμα της Υγείας και του Νοσοκομείου, να συμμετέχει στο “εμείς” και τις διεκδικήσεις και να στηρίξει επί της ουσίας τους αγώνες για το Νοσοκομείο.

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.