Σύρος: Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

  • Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024 - 13:34

Ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, εξέδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Νίκος Ρούσας, στην, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η διοίκηση του “Βαρδάκειου και Πρώιου” εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της για το μεγαλείο ψυχής που διδάσκουν αυτοί οι άνθρωποι, που με την ανιδιοτελή τους εργασία συμβάλουν σταθερά, αθόρυβα, αποτελεσματικά, στην προσφορά υγείας στους Συριανούς αλλά και στου Κυκλαδίτες συνανθρώπους μας.

“Σας θαυμάζουμε που ενώ ζούμε σε ένα κόσμου στον οποίο όλοι απαιτούν για κάθε πράξη τους, μικρή ή μεγάλη, σημαντική ή όχι, επιβράβευση, ΕΣΕΙΣ προσηλωμένοι στο στόχο και στα ιδεώδη σας, προσφέρεται στον πάσχοντα συνάνθρωπό σας την ανεξάντλητη, ανιδιοτελή υπηρεσίας σας, χωρίς να περιμένετε καμία επιβράβευση, κανέναν καλό λόγο. Όχι γιατί δεν τον θέλετε, αλλά γιατί το μεγαλείο της ψυχής σας δεν σας αφήνει να ξεχωρίσετε ανθρώπους”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρούσα:

Η 12η Μαΐου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών. Θεσπίστηκε ως ελάχιστη πράξης τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» θα ήθελε, με βαθιά ευγνωμοσύνη, να εκφράσει τις ευχαριστίες της για το μεγαλείο ψυχής που μας διδάσκουν αυτοί οι άνθρωποι, που με την ανιδιοτελή τους εργασία συμβάλουν σταθερά, αθόρυβα, αποτελεσματικά, στην προσφορά υγείας στους Συριανούς αλλά και στου κυκλαδίτες συνανθρώπους μας.

Σας ευχαριστούμε για τις ατελείωτες ώρες προσφοράς, για την υπομονή σας, για την γλυκύτητά σας, για την υψηλή επιστημονική σας κατάρτιση.

Σας θαυμάζουμε που ενώ ζούμε σε ένα κόσμου στον οποίο όλοι απαιτούν για κάθε πράξη τους, μικρή ή μεγάλη, σημαντική ή όχι, επιβράβευση, ΕΣΕΙΣ προσηλωμένοι στο στόχο και στα ιδεώδη σας, προσφέρεται στον πάσχοντα συνάνθρωπό σας την ανεξάντλητη, ανιδιοτελή υπηρεσίας σας, χωρίς να περιμένετε καμία επιβράβευση, κανέναν καλό λόγο. Όχι γιατί δεν τον θέλετε, αλλά γιατί το μεγαλείο της ψυχής σας δεν σας αφήνει να ξεχωρίσετε ανθρώπους.

Σας σεβόμαστε γιατί με την αυταπάρνησή σας αποτελείται πυλώνα στήριξης του συστήματος υγείας. Η προσφορά σας στη σωματική και ψυχική ανακούφιση του ασθενή είναι έμπρακτη και ουσιαστική.

Φέτος, η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών συμπίπτει με την ημέρα της Μητέρας. Σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την προσφορά σας και να ζητήσουμε από τα παιδιά σας να μας συγχωρέσουν αν κάποιες φορές τους στερούμε την μητρική σας αγάπη, αλλά είμαστε σίγουροι πως κατανοούν ότι η δουλειά σας είναι προσφορά , είναι φροντίδα, είναι αγάπη…μητρική.

Ο Διοικητής
Νικόλαος Ι. Ρούσας