Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ο εορτασμός του Αγίου Πέτρου στο Κίνι

Μετατράπηκε σε νησιώτικο γλέντι

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη και τη φετινή χρονιά, ο εορτασμός του Αγίου Πέτρου, προστάτη των ψαράδων, καθώς και η λιτάνευση της ιεράς εικόνας, στον γραφικό όρμο του Κινίου.

Μετά το τέλος της λιτάνευσης, ακολούθησε ένα πολύωρο παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι υπό τους ήχους και τα τραγούδια του Χρήστου Φιοράντη και της "Τηνιακής Κομπανίας".

"Απαγορευτικό" στη λιτάνευση της εικόνας μέσω θαλάσσης

Οι ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούσαν ακόμη και τα 8 μποφόρ, δεν κατέστησαν ικανοί να αποτρέψουν το καθιερωμένο πανηγύρι για τον εορτασμό του Αγίου Πέτρου στο πανέμορφο και γραφικό χωριό του Κινίου.

Νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου, αλλά και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τέλεση της θείας λειτουργίας στο μικρό ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εορτάζουσας ιεράς εικόνας στον μώλο του χωριού, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, η περιφορά της με βάρκες διά θαλάσσης.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της Σύρου, όπως επίσης ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Νίκος Σκευοφύλακας, ο εντεταλμένος του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, Δομένικος Σαγκινέτος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερμούπολης, Βαγγέλης Μαραγκός, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος, καθώς επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Πέτρου στον όρμο του Κινίου, ακολούθησε νησιώτικη βραδιά με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική από τον Χρήστο Φιοράντη και την "Τηνιακή Κομπανία".

Το γραφικό πανηγύρι της Σύρου, στο μώλο του Κινίου, που πραγματοποιήθηκε για άλλη μία χρονιά από τον Ναυτικό Οικολογικό Πολιτιστικό Όμιλο του ομώνυμου χωριού με μεγάλη επιτυχία.