Πάρος: Σύσκεψη για το εμπορικό λιμάνι στο Καμινάκι

  • Σήμερα - 18:00

Σύσκεψη για το θέμα του εμπορικού λιμανιού στη θέση Καμινάκι, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο, παρουσία του δημάρχου, Κώστα Μπιζά, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μάρκου Κωβαίου, του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστα Ροκονίδα, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, Αλέξη Γκόκα, του δημοτικού συμβούλου της παράταξης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αθανασίου Μαρινόπουλου και του προϊσταμένου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου, Ιωάννη Ραγκούση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, διατυπώθηκε η ομόθυμη απόφαση των δημοτικών παρατάξεων για την αναγκαιότητα υλοποίησης του νέου εμπορικού λιμένα Πάρου, καθώς και η βούληση να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα αποφασιστούν οι κινήσεις για την υλοποίηση του έργου.

Ο δήμαρχος Πάρου με σχετική δήλωσή του, αναφέρει ότι "η περιοχή της Παροικίας έχει υποστεί εδώ και πολλά χρόνια, από την λειτουργία του εμπορικού λιμένος, συνεχή πλήγματα στην αισθητική της παρουσία, στην τουριστική της κίνηση, στην αξιοποίηση του εν γένει δυναμικού της, στην οικονομία της, στην επαγγελματική της δραστηριότητα. Επιπλέον, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάρου μέσω του κεντρικού της λιμένα έχει καταστεί πολύ προβληματική, λόγω της αδυναμίας του χερσαίου μέρους του να εξυπηρετήσει τον όγκο οχημάτων και επιβατών και λόγω της αδυναμίας του οδικού δικτύου της πόλεως να διαχειριστεί την κίνηση των οχημάτων από και προς το λιμάνι που σε μεγάλο ποσοστό αφορούν εμπορευματική μεταφορά. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την λειτουργία της επέκτασης του αεροδρομίου.

Η αποσυμφόρηση του κεντρικού λιμανιού του νήσου μας, κρίνεται αναγκαία. Σε συνεργασία με τις δημοτικές παρατάξεις και με όλους τους αρμόδιους φορείς, έχουμε ως στόχο να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το νέο Εμπορικό Λιμάνι στο Καμινάκι και να εγκριθεί η χρηματοδότησή του, έτσι ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης".