Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄: Παρ΄ όλη τη θλίψη σήμερα είναι η ημέρα της Ελλάδας

  • Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024 - 11:49

Συγκινητικός υπήρξε ο λόγος του μητροπολίτη Σύρου, Δωροθέου Β΄ αμέσως μετά τη λιτάνευση της ιερής εικόνα της Μεγαλόχαρης στο νησί της Τήνου, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε εξ αρχής στα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, τονίζοντας πως, η σκέψη στρέφεται πρωτίστως σε όλους τους πληγέντες, προς τη γυναίκα που απανθρακώθηκε και σε όσους παλεύουν για να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους, μετά από τις τραγικές συνέπειες που άφησαν τα πύρινα μέτωπα. Ευχήθηκε μάλιστα πως με τη συνδρομή της πολιτείας, οι πυρόπληκτοι θα στηριχθούν ουσιαστικά για να ανακάμψουν στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, τόνισε πως η προσευχή του αφορά και σε όλους τους πυροσβέστες που με γενναιότητα ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και την περιουσία των πολιτών και προς κάθε πλευρά που συνέδραμε σε αυτή τη μάχη, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως με ενότητα στη χώρα, αντιμετωπίζονται οι πιο έκτακτες καταστάσεις.

Ο σεβασμιώτατος υπογράμμισε αμέσως μετά, πως, παρ΄ όλη τη θλίψη για τα συγκεκριμένα γεγονότα, σήμερα είναι η ημέρα όλης της Ελλάδας, καθώς γιορτάζει η Παναγία, η μορφή της οποίας αποτυπώνεται παντού, σε κάθε μικρό ξωκλήσι και σε κάθε μεγάλη εκκλησία.

Σημειώνοντας πως από την Παναγία αντλούν όλοι δύναμη, ευχήθηκε τέλος χρόνια πολλά σε όλους.

Στον εορτασμό συμμετείχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας, η βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, καθώς επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς κ.α..