Η Κατερίνα Μονογυιού για το τέλος κρουαζιέρας και κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Σήμερα - 18:03

Η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού συμμετείχε στην εκπομπή «Σήμερα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Κατά τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο αναφέρθηκε στην προτεινόμενη αύξηση του τέλους κρουαζιέρας στα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης και τις πιθανές επιπτώσεις της αύξησης αυτής στις τοπικές οικονομίες.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, η κ. Μονογυιού ανέπτυξε τις θέσεις της και σε θέματα επικαιρότητας όπως το θλιβερό γεγονός της αιματηρής συμπλοκής σε σχολείο όπου εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή καθώς και για το κοινό μέτωπο που σχηματίζει η Ελλάδα με άλλες χώρες υποδοχής στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Η Βουλευτής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την προτεινόμενη αύξηση του τέλους κρουαζιέρας στα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης.

 Στην Ερώτησή της η κ. Μονογυιού υπογράμμισε ότι η αύξηση του τέλους κρουαζιέρας εδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των δύο κορυφαίων αυτών προορισμών. Τα δύο αυτά νησιά εξυπηρετούν μεγάλο όγκο τουριστών και βασίζονται κατά ένα μεγάλο μέρος στις αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Συνεπώς, η αύξηση αυτή ενδέχεται να μειώσει το ποσό που δαπανούν οι επισκέπτες στα νησιά πλήττοντας ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, η Βουλευτής Κυκλάδων ερωτά τους δύο Υπουργούς  αν έχουν εξεταστεί οι επιπτώσεις της  προτεινόμενης αύξησης του τέλους κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία των νησιών, αν θα εξεταστεί η δυνατότητα να δοθεί μεγαλύτερο μέρος του τέλους κρουαζιέρας στους δήμους των νησιών και όχι μόνο το 1/3 αυτού και αν ελήφθησαν υπόψιν οι θέσεις των Δήμων, των Λιμενικών Ταμείων και των τοπικών φορέων σχετικά με το θέμα.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

Σχετικά αρχεία: