Ο χάρτης με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Volleyleague και στην Α1 γυναικών

Επέστρεψε η Ορεστιάδα, χρυσή άνοδο ο Α.Ο. Θήρας

Τρεις ομάδες από τις Κυκλάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο θα πάρουν μέρος στις κορυφαίες διοργανώσεις, αφού όπως είναι γνωστό ο Φοίνικας Σύρου είναι στη Volleyleague, ο Πανναξιακός ΑΟΝ στην Α1 βόλεϊ γυναικών και ήρθε να προστεθεί και ο Α.Ο. Θήρας, που κατάφερε να πάρει μία ιστορική άνοδο. Η ομάδα της Σαντορίνης όπως είναι γνωστό σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να φτάσει στην Α1 κατηγορία.

Πάμε να δούμε όμως, πως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των πρωταθλημάτων που θα πάρουν μέρος οι ομάδες των Κυκλάδων.

Volleyleague

Η άνοδος: Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο όμιλος ανόδου όπου αγωνίστηκαν η ΜΕΝΤ, η Ορεστιάδα, το Κολέγιο και η Αργυρούπολη.

Η ΜΕΝΤ ήταν η ομάδα η οποία είχε καθαρίσει ουσιαστικά την άνοδο στην Α1 πολύ νωρίτερα και το μόνο που απέμενε ήταν να διεξαχθούν τα υπόλοιπα ματς της δεύτερης φάσης, ώστε να γίνει γνωστή η δεύτερη ομάδα η οποία θα έπαιρνε το εισιτήριο της ανόδου.

Η Ορεστιάδα ήταν η ομάδα που έκανε έναν φανταστικό δεύτερο γύρο και έφτασε σε σημείο να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο στη Volleyleague. Τα κρίσιμα ματς έγιναν στην Ακριτική πόλη και οι φίλοι της ομάδας στάθηκαν στο πλευρός. Περίπου 1500 άτομα βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού και έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε η Ορεστιάδα να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.

Ο υποβιβασμός: Τέσσερις ήταν οι ομάδες που διεκδίκησαν την παραμονή τους στην Α1 στα πλέι άουτ που έγιναν. Όπως είναι γνωστό, ο Άρης, ο Παναθηναϊκός, η Παναχαϊκή και η Νίκη Αιγινίου πάλεψαν παραμείνουν στη Volleyleague.

Η Νίκη Αιγινίου αποδείχτηκε ότι ήταν ο αδύναμος κρίκος και ουσιαστικά από τις πρώτες αγωνιστικές είχε αποχαιρετήσει την κατηγορία. Αντίθετα η Παναχαϊκή πάλεψε όσο μπορούσε για την παραμονή, αν και η ομάδα της Πάτρας δεν ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς τους αγώνες των play out. Όπως είναι γνωστό όλα κρίθηκαν στο παιχνίδι της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι στο ματς της χρονιάς ήταν καλύτεροι και επικράτησαν της Παναχαϊκής και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Volleyleague.Έτσι, η Παναχαϊκή μαζί με τη Νίκη Αιγινίου υποβιβάστηκαν στην Α2.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην επόμενη "Volleyleague":

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης

3 Α.Ο. Κηφισιάς

4 Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

6 Π.Α.Ο.Κ.

7 Α.Ε.Κ.

8 Γ.Σ. Λαμία

9 Α.Σ. Άρης

10 Παναθηναϊκός Α.Ο.

11 Α.Ο. Ορεστιάδας

12 ΜΕΝΤ

Α1 Γυναικών: Έγραψε ιστορία η ομάδα του Α.Ο. Θήρας

Η Ανατόλια πήρε εύκολα το εισιτήριο της επιστροφής στην Α1 γυναικών από τον τρίτο όμιλο της Α2, όπως και η Ηλιούπολη που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια έπειτα από 14 χρόνια. Η Ηλιύπολη μάλιστα ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε χρονικά την άνοδό της στην Α1 κατηγορία γυναικών.

Η ομάδα που έκλεψε την παράσταση στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ήταν η ομάδα της Θήρας που κατάφερε σε μόλις δύο χρόνια ζωής να πετύχει κάτι τόσο μεγάλο. Η ομάδα της Σαντορίνης μετά από μία καταπληκτική χρονιά πήρε την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου και έγραψε ιστορία. Ο Α.Ο. Θήρας τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συναντήσει στο πρωτάθλημα της Α1 την ομάδα του Πανναξιακού. Οι Ναξιώτισσες όπως είναι γνωστό είχαν μία πάρα πολύ καλή χρονιά αφού τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και βρέθηκαν στο τελικού του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο υποβιβασμός: Οι ομάδες που δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Α1 κατηγορία και αποβιβάσθηκαν ήταν οι: Σταυρούπολη, Ίωνες και Ηρακλής Κηφισιάς.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Α1 την επόμενη χρονιά:

1. Ολυμπιακός

2. ΑΕΚ

3. Παναθηναϊκός

4. Βριλήσσια

5. Πανναξιακός

6. Μακεδόνες

7. Ρέθυμνο

8. Ηρακλής

9. Μαρκόπουλο

10. Ανατόλια

11. Α.Ο. Θήρας

12. Ηλιούπολη