Χρέη διερμηνέα στη συνάντηση Πάπα-Τσίπρα διετέλεσε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου

  • Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2014 - 18:43
  • /   Eνημέρωση: 19 Σεπ. 2014 - 9:45
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Χρέη διερμηνέα διετέλεσε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. Πέτρος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στο Βατικανό.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας αναφέρθηκε στην “κρίση αξιών” που μαστίζει τον λαό μας, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το μεταναστευτικό και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.

Την ανάγκη οικοδόμησης ενός πιο δίκαιου κόσμου, μακριά από τις υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους έθιξε με τη σειρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάπας δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα το παπικό μετάλλιο καθώς και το έργο του “Η Χαρά του Ευαγγελίου” . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δώρισε στον Ποντίφικα ένα στεφάνι ελιάς, σύμβολο της ειρήνης.

Πηγή: Left.gr

Σημείωση: Μετά από επικοινωνία της "Κοινής Γνώμης" με την Καθολική Επισκοπή Σύρου διευκρινίζεται ότι στη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είχε καμία ανάμειξη ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος εβρίσκετο στο Βατικό για προσωπικές υποχρεώσεις του. Τη μετάφραση έκανε ο π. Σεβαστιανός Ροσσολάτος, εκλεγμένος νέος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. (κάντε κλικ εδώ).