Μηνύματα Πίστεως από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

"Ο πόνος και η χαρά βρίσκονται στον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου"

Τη συμμετοχή των πιστών στον πόνο του Σταυρού αλλά και στη χαρά της Ανάστασης επισημαίνει μέσω ενός ακόμη Μηνύματος Πίστεως η υπεύθυνη μελέτης των κύκλων Αγίας Γραφής, κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, στο πλαίσιο της διαδικτυακής επικοινωνίας που αναπτύσσει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου με τους πιστούς.

“Η δόξα και η σωτηρία του κόσμου περνούσε και θα περνά πάντοτε μέσα από αυτά τα πάθη του Κυρίου” αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Φετουρή, εξηγώντας πωε για να γίνουμε πνευματικοί άνθρωποι, πρέπει να βαδίσουμε στο δρόμο που “άνοιξε” ο Κύριος.

“Να μην κουραστούμε μόνο γιατί όλο το μυστήριο της Σωτηρίας μας στηρίζεται στον Τίμιο Σταυρό και στην Ανάσταση. Όλος ο πόνος μας, όλη η μεγαλύτερη χαρά που αισθανόμαστε σε αυτόν τον κόσμο βρίσκονται σε αυτά τα δύο κοσμοϊστορικά γεγονότα της ζωής του Χριστού. Η ιστορία του κόσμου γυρίζει γύρω από αυτά διαρκώς. Ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αλλά σύντομα τον εγκαταλείπουμε. Άλλοι ακολουθούν μετά από εμάς. Παλεύουμε με τη φθορά και το θάνατο και ένα πράγμα συνοδεύει εμάς διαρκώς σε αυτήν την πορεία μας. Ο πόθος να ζήσουμε και η ελπίδα της αιωνιότητος. Γι αυτό ήρθε ο Χριστός στον κόσμο, γι αυτό έγινε άνθρωπος να σταυρωθεί, να αναστηθεί, να συντρίψει το κράτος του θανάτου και να μας δώσει την αιώνια ζωή. Όλη η πορεία του Ιησού ήταν ο Γολγοθάς και η Ανάσταση.(...)”.