Φθορές και “στρώματα” από αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια στους πίνακες ανακοινώσεων σε δημόσιους χώρους της Ερμούπολης

Οπτική ρύπανση

Οπτική ρύπανση συνιστούν οι σιδερένιοι πίνακες ανακοινώσεων σε πολλά σημεία δημόσιων χώρων εντός της Ερμούπολης, καθώς οι επιφάνειές τους έχουν “ντυθεί” με στρώματα από αφίσες, ανακοινώσεις κι ενημερωτικά φυλλάδια ετών... επάνω στα οποία προστίθενται κι άλλα σε καθημερινή βάση, διαμορφώνοντας μία συνολικότερη εικόνα αντιαισθητικού χαρακτήρα.

Σε κατάλληλα σημεία που δεν αποσπούν την προσοχή των οδηγών επί των πεζοδρομίων του κέντρου αλλά και των ευρύτερων περιοχών της Ερμούπολης, έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια και παραμένουν οι πίνακες ανακοινώσεων προκειμένου να αποφεύγεται η εκτεταμένη αφισορύπανση σε άσχετα τμήματα ή και σε κτίρια της πόλης, οι οποίοι ωστόσο, δεν μπορούν να “ανταποκριθούν” στο ρόλο τους, αφού στην επιφάνειά τους βρίσκονται δεκάδες χαρτιά κι αφίσες.

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χαοτικής εικόνας που διαπιστώνει ο κάθε πεζός είναι να μην εξυπηρετείται η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με διάφορα γεγονότα που ανακοινώνονται μέσω της συνεχούς νέας αφισοκόλλησης, συνθέτοντας δυστυχώς “πινελιές” περιβαλλοντικής ρύπανσης στο ιστορικό κέντρο.

Αξίζει να τονισθεί το γεγονός πως, αυτοί οι πίνακες ανακοινώσεων φέρουν επίσης πολλές φθορές ενώ οι περισσότεροι έχουν σκουριάσει, με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα τους να αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο προβληματική εκτός από αντιαισθητική.

 

 

 

Ετικέτες: