Γραμμώσεις - Uni

  • Παρασκευή, 5 Αυγούστου, 2016 - 06:21

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, στο εργαστήριο του Ατσόνιου στο Βαθύ της Σίφνου, θα γίνει η παρουσίαση δύο νέων συλλογών αντικειμένων.

Η συλλογή "Γραμμώσεις" που σχεδίασε και επέβλεψε η Πόπη Ζερβοπούλου - Κρούσκα και πραγματοποίησε το εργαστήριο Ατσόνιου.

Και η συλλογή "Uni", που σχεδίασε και επέβλεψε η Έρση Κρούσκα και πραγματοποίησε το εργαστήριο Ατσόνιου.

Στην ακροθαλασσιά, δίπλα στο κύμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το σύνολο των αντικειμένων των δύο συλλογών. 

Η σειρά «Γραμμώσεις» αποτελείται από ένα σύνολο λευκών κυλινδρικών αντικειμένων, με γραμμώσεις στην ύλη και γραμμές στη χρωματική επέμβαση. Οριζόντιες αλλά και κατακόρυφες γραμμές, ζωγραφισμένες με υπομονή από το εργαστήριο Ατσόνιου, με αρκετές μαύρες παρεμβολές αλλά και κόκκινες επισημάνσεις. Με τη διαφοροποίηση ως προς τα ύψη και τη διάμετρο τους, δημιουργούν μια ενότητα που την ολοκληρώνουν λίγες καμπύλες παρεμβάσεις. Και η έντονη παρουσία του κόκκινου.

Η σειρά «UNI (Ούνι)», είναι εμπνευσμένη από τα βράχια και τη θάλασσα της Σίφνου, τον βυθό και τα  χρώματα του. Τα οργανικά σχήματα των κελυφών των αχινών και τα αρχαία ελληνικά αγγεία. Οι όγκοι σχεδιάστηκαν ψηφιακά, ακολουθώντας μια παραμετρική προσέγγιση και έχοντας σαν βάση την κυκλική περιστροφή του τροχού κεραμικής. Έτσι το σχήμα κάθε αντικειμένου είναι διαφορετικό, αλλάζει η καμπυλότητα της κάθετης τομής, το άνοιγμα της τρύπας, η μεγάλη διάμετρος αλλά και το ύψος. 

Με τις ιδιαιτερότητες του χειροποίητου και τα πλεονεκτήματα, αλλά και τις τυχόν ατέλειες των υλικών, προκύπτουν μοναδικά κάθε φορά αντικείμενα. Έτσι προσαρμόζοντας τις αρχικές επιλογές στα δεδομένα της εφαρμογής τους, δημιουργούνται τελικά απρόσμενα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα. 

Η παρουσίαση θα γίνει μόνο για μια βραδιά, την Παρασκευή 5/8/16 και θα ξεκινήσει από τις 7.30' το απόγευμα. Τα αντικείμενα της συλλογής θα απλωθούν πάνω στην άμμο, μπροστά από το εργαστήριο του Ατσόνιου στο Βαθύ. Στη συνέχεια θα εκτίθενται και θα πωλούνται στο εργαστήριο και στο εκθετήριο του Ατσόνιου. 

 

Ετικέτες: