Η ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Γ.Ν. Σύρου και οίκους ευγηρίας του νησιού

Επίσκεψη ευλογίας

  • Τρίτη, 30 Μαΐου, 2017 - 06:13

Να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα της Παντάνασσας του Πόντου, είχαν οι ασθενείς και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και οι φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι, στους οίκους ευγηρίας του νησιού.

Το πρωί της Δευτέρας, η ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, συνοδευόμενη από Κληρικούς και τον Πρόεδρο του Σωματείου "Παναγία Σουμελά", κ. Γεώργιο Τανιμανίδη, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τους Οίκους Ευγηρίας της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής Σύρου, της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμούπολης, του Αγίου Παντελεήμονος και του Αγίου Ιωάννη Ταλάντων της Ιεράς Μητροπόλεως, οι Διοικήσεις των οποίων την υποδέχτηκαν με σεβασμό, προς ευλογία, ενίσχυση και επιστηριγμό των νοσηλευομένων και περιθαλπομένων σ' αυτά ασθενών, γερόντων και γεροντισσών.

Σημειώνεται πως από το μεσημέρι της Δευτέρας η Αγία εικόνα της Παναγίας Σουμελά είχε εκτεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου το απόγευμα τελέστηκε και Ιερά Παράκληση προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.

Το πρωί της Τρίτης, η θαυματουργός και ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά επιστρέφει αεροπορικώς στο ομώνυμο ιερό της προσκύνημα, στο Βέρμιο Όρος.