Ενημέρωση για την εγκατάσταση σταθμού συλλογής θαλασσίων απορριμμάτων στην Πάρο

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 10 Απρ. 2019 - 7:45

Σας ενημερώνουμε ότι στις 12 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου ενημέρωση για την εγκατάσταση σταθμού συλλογής θαλασσίων απορριμμάτων στο Καρνάγιο της Παροικιάς.

Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη, ώστε να ενημερωθείτε για την εγκατάσταση του σταθμού και για την έναρξη δράσεων, που περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση επιβαρυμένων από θαλάσσια απορρίμματα ζωνών.

Στις 13 και 14 Απρολίου, ο Δήμος Πάρου, το ΔΛΤ Πάρου-Αντιπάρου και ο Φορέας Aegean Rebreath, θα πραγματοποιήσει υποβρύχιο καθαρισμό στη θαλάσσια περιοχή από το εμπορικό λιμάνι μέχρι το καρνάγιο στην Παροικιά από τις 09:30 – 16:00.

Λίγα λίγα για την Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath συγκροτήθηκε ως ΚΟΙΝΣΕΠ το 2017 με σκοπό την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση των θαλασσών και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση επιβαρυμένων από θαλάσσια απορρίμματα ζωνών, την υλοποίηση παράκτιων και υποβρύχιων καθαρισμών διαφορετικών επιπέδων, την καταγραφή και διαχωρισμό των απορριμμάτων, τη δημιουργία βάσεων δεδομένων, την ανάπτυξη συνεργειών για την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των αλιευτικών και μαθητικών κοινοτήτων και την παροχή τεχνογνωσίας σε δημοτικές αρχές. Την ίδια στιγμή, η Aegean Rebreath βρίσκεται ήδη στη διαδικασία υλοποίησης ερευνητικών δραστηριοτήτων και στην εγκατάσταση σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων, βασιζόμενη σε ιδέα η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε σύνολο 475 ιδεών σε όλη την Ευρώπη. Στοχεύει σε συνεργασίες με ομάδες πολιτών και φορείς οι οποίοι θέλουν να αναπτύξουν παρόμοια δράση και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες ενώ ενθαρρύνει τη δημιουργία συνεργειών με θεσμικούς φορείς αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας η οποία αφορά στην ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμάτων, μέσω πάντα σταθερών και μακροπρόθεσμων συνεργασιών, εξασφαλίζοντας ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.