Πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Εκλογή νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και μελών επιτροπών

Για πρώτη φορά, με τη νέα του σύνθεση, συνεδρίασε σήμερα, Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με θέμα την εκλογή Προεδρείου, Προέδρων και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Από την ψηφοφορία, Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Κεράνης από την παράταξη της πλειοψηφίας, Αντιπρόεδρος, ο κ. Δομένικος Σαγκινέτος, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και Γραμματέας η κ. Μαρία Καζατζάκη, εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, με απόφασή του όρισε Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Γιάννη Πιταούλη, και τακτικά μέλη τους Αντιδημάρχους, κ.κ. Νίκο Φωτεινιά και Μηνά Αληφραγκή, ενώ από την ψηφοφορία εξελέγησαν ως τακτικά μέλη, από την παράταξη της πλειοψηφίας, η κ. Μαραγκού Κανδιώ και ο κ. Ευάγγελος Χαλκιάς και από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ο επικεφαλής, κ. Γιώργος Μαραγκός και ο κ. Αλέξης Αθανασίου. Αναπληρωματικά μέλη των μελών από την παράταξη της πλειοψηφίας εξελέγησαν οι κ.κ. Πέτρος Μώτος και Γιάννης Κουταβάς, ενώ από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, οι κ.κ. Γιώργος Δούναβης και Δημήτρης Κοσμάς.

Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με απόφαση Δημάρχου, ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Νίκος Φωτεινιάς και τακτικά μέλη, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Πέτρος Μώτος και Αλίκη Λεονταρίτη. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τακτικά μέλη αναδείχτηκαν, από την παράταξη της πλειοψηφίας, οι κ.κ. Μηνάς Αληφραγκής και Μάρκος Ρούσσος και από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ο κ. Μάριος Βουτσίνος και ο κ. Γιώργος Δούναβης.  Ως αναπληρωματικά μέλη, βάσει της ψηφοφορίας, ορίζονται, για την παράταξη της πλειοψηφίας, ο κ. Γιάννης Βρούτσης και η κ. Αγγελική Πρίντεζη, ενώ για την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ο κ. Νίκος Σκευοφύλαξ και η κ. Ρόζα Ξανθάκη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, στο φύλλο της Δευτέρας.