Προετοιμασία των σχολικών μονάδων της Σύρου για τον φετινό εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

«Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου»

  • Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:15

Οργανωμένες αθλητικές δράσεις, περίπατοι, προβολές βίντεο και ευτυχείς συμπράξεις με στόχο την προώθηση της άσκησης και της συνεργασίας θα λάβουν και φέτος χώρα στα σχολεία της Σύρου στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου».

Ο θεσμός που θεσπίστηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζεται φέτος με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί αύριο, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα έτη, κατά τα οποία εορταζόταν την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι σχολικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες (βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.), ομαδικά – ατομικά αθλήματα (καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση), επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).

Συνένωση δυνάμεων με στόχο την ανάδειξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής

Ποικίλες είναι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και από τα σχολεία της Σύρου. Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης θα επισκεφτεί το Αθλητικό Κέντρο «Δημήτριος Βικέλας», όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν μπάσκετ χωρισμένα σε ομάδες, ανά τάξεις. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ζωγραφίσουν, δημιουργώντας πανό με τα συνθήματα της φετινής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Βίντεο σε σχέση με την άθληση και την υγιεινή διατροφή θα προβληθεί στο Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Τα δύο σχολεία θα πραγματοποιήσουν και περίπατο (στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη και στα Λαζαρέττα αντίστοιχα), κατά τη διάρκεια του οποίου, οι εκπαιδευτικοί θα μιλήσουν στα παιδιά για τη σημασία της σωστής διατροφής.

Κοινές αθλητικές δράσεις θα πραγματοποιήσουν το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος» και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, ενώ αντίστοιχες δραστηριότητες διοργανώνονται και στο «Βαμβακάρειο» Γυμνάσιο Σύρου από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, Βαρβάρα Κούτρα.

Στο πλαίσιο της ημέρας θα ενώσουν για μία ακόμη χρονιά τις δυνάμεις τους τόσο τα Γυμνάσια της Σύρου, όσο και τα Λύκεια του νησιού.