Προσφορά ξύλινων χριστουγεννιάτικων δέντρων και γλυκισμάτων στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδος»

Επίσκεψη αγάπης από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου

  • Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:21

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, τους ηλικιωμένους του Ησυχαστηρίου "Παναγία της Ελπίδος".

Πέντε μαθητές της Α' τάξης του ΕΠΑΛ Σύρου, επισκέφτηκαν το Γηροκομείο για να προσφέρουν στους ηλικιωμένους γλυκίσματα και δύο χειροποίητα ξύλινα δεντράκια που κατασκεύασαν τα ίδια στα εργαστήρια του σχολείου.

Εξίσου χειροποίητα ήταν και τα γλυκίσματα, τα οποία έφτιαξαν είτε τα ίδια τα παιδιά είτε οι γονείς τους με σκοπό να διατεθούν στο χριστουγεννιάτικο bazaar τους στην Πλατεία Μιαούλη για την ενίσχυση της εκδρομής τους.

Τα παιδιά, με τη συνοδεία της Διευθύντριας του Γηροκομείου, ανέβηκαν στους ορόφους και χάρισαν τα ξύλινα δεντράκια στους ηλικιωμένους. Τα δέντρα τοποθετήθηκαν, φωταγωγήθηκαν και έδωσαν μεγάλη χαρά στους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι οποίοι συνεχάρησαν τα παιδιά για το θαυμάσιο έργο τους, ανταλλάσσοντας μαζί τους ευχές για όμορφες και χαρούμενες γιορτές.

Είναι συγκινητικές τέτοιες χειρονομίες αγάπης προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας από τα νέα παιδιά, και ένα φως ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο αλληλέγγυο.

Πριν φύγουν τα παιδιά, η Διευθύντρια του Ιδρύματος τους πρόσφερε ένα μικρό συμβολικό χειροποίητο ενθύμιο που έφτιαξαν οι ηλικιωμένοι με τα χέρια τους μαζί με άπειρες ευχαριστίες για την επίσκεψή τους αυτή.