Παιδιά προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα παρέλαβαν εικονογραφημένα λεξικά από τα χέρια μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου

Η χαρά της επικοινωνίας

  • Δευτέρα, 9 Μαρτίου, 2020 - 06:13

Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου σε συνεργασία με το παράρτημα Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο, δημιουργήθηκαν εικονογραφημένα λεξικά  από μαθητές του Δημοτικού για προσφυγόπουλα.

Σκοπός της δράσης που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο «Ο Άγιος Γεώργιος» είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στο κομμάτι της φιλανθρωπίας και της αλληλεγγύης μέσω της συγκέντρωσης τροφίμων, ενδυμάτων και πολλών ακόμη ειδών.

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά επικοινωνούν γραπτώς με προσφυγόπουλα, στα οποία μιλούν για την καθημερινότητα και τον πολιτισμό της χώρας μας, συμβάλλοντας σημαντικά και καθοριστικά στην εξοικείωσή τους με την ελληνική γλώσσα.

Τα παιδιά προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας έλαβαν με μεγάλη χαρά τόσο τα λεξικά, όσο και τις κάρτες που δημιουργήθηκαν και εστάλησαν από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ. Η εθελοντική δράση συνεχίζεται μέσω αλληλογραφίας καθώς και με επικοινωνία μέσω Skype.