Σταθερά και συνεχή τα βήματα επαναλειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης

Ανοιχτή από σήμερα η έκθεση «Χαρτί και καλαμάρι»

Στην τρίτη φάση επαναλειτουργίας της έχει ήδη περάσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, ανοίγοντας και δεύτερη θέση μελέτης έντυπου υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν πρώτα στο τηλέφωνο της δομής (22810 88089) για να κλείνουν ραντεβού, αλλά και να δηλώνουν το υλικό που επιθυμούν να μελετήσουν. Την ημέρα της επίσκεψής τους, έχουν στη διάθεσή τους μιάμιση ώρα για να ασχοληθούν με το υλικό που έχουν ζητήσει και θα τους περιμένει στο χώρο του αναγνωστηρίου, στον επάνω όροφο.

Επιπλέον, η έκθεση «Χαρτί και καλαμάρι» που περιλαμβάνει είδη γραφής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα του συλλέκτη κ. Μιχάλη Καΐρη, θα είναι ανοιχτή για το κοινό, από σήμερα και κατά τις ώρες 10:00 – 13:00, με μέγιστο αριθμό διαφορετικών επισκεπτών, τα δύο άτομα. Οικογένειες ή μικρά γκρουπ, όπου τα μέλη τους έτσι κι αλλιώς συγχρωτίζονται, θα έχουν την ευκαιρία να εισέρχονται στην έκθεση χωρίς να χωριστούν σε υποομάδες.

Η είσοδος θα γίνεται μόνο από την κεντρική πόρτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, έτσι ώστε να ρυθμίζεται από το προσωπικό τόσο η ροή επισκεπτών που θα βρίσκεται ταυτόχρονα στη Βιβλιοθήκη, όσο και η τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου- Ερμούπολης συνεχίζει τις συναλλαγές της με το κοινό, τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 10:00 π.μ. έως 14:00μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Οι χρήστες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://www.openabekt.gr/(link is external) όπου βρίσκεται ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου Ερμούπολης ή απευθείας στο https://syroslib.openabekt.gr(link is external) και να αιτούνται βιβλία για δανεισμό τηλεφωνώντας στο 2281088089 ή στέλνοντας μήνυμα στο email : biblerm@otenet.gr (link sends e-mail). Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων στο δανειστικό τμήμα θα είναι μέχρι δύο άτομα συγχρόνως.

Βασικό μέλημα της δομής, κατά την παρούσα περίοδο, αποτελεί η εξυπηρέτηση των χρηστών που επιθυμούν είτε να δανειστούν είτε να επιστρέψουν βιβλία. Σύμφωνα με δηλώσεις της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Δράκου στην «Κοινή Γνώμη», ο σχεδιασμός και προγραμματισμός δράσεων θα ξεκινήσει από το φθινόπωρο. «Προς το παρόν γίνονται κάποιες επισκευαστικές εργασίες στο εσωτερικό της δομής, ενώ εξετάζουμε προτάσεις για τη δωρεά ολόκληρων βιβλιοθηκών (επίπλων και τίτλων).