Δοκιμάστηκε η οικονομία

  • Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:15

13/1: Δύο πλωτές δεξαμενές του Πολεμικού Ναυτικού, για πλήρη επισκευή, υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του το ναυπηγείο της Σύρου.

7/2: Στο Θέατρο Απόλλων η ημερίδα “Shipbuilding Industry Day: The Way Forward - Syros 2020”, των ONEX Neorion Shipyards και Israeli Shipyars στο πλαίσιο του προσυμφώνου συνεργασίας των δύο εταιρειών, με το Νεώριο να δηλώνει έτοιμο για την κατασκευή και ναυπήγηση κορβετών.

20/3: Ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για τα αιτήματα των επιχειρηματιών σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού. Βούληση μεταφοράς των ζητημάτων που απασχολούν προς το κράτος.

27/5: Δωρεάν Εκπαιδευτικά προγράμματα (webinar) για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ξενοδοχειακά καταλύματα και εστιατόρια.

25/5: Επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης με μέτρα. Αναμονή των επιχειρηματιών για τη δωρεάν διάθεση επιπλέον χώρων.

20/7: Τη νέα πορεία του Νεωρίου Σύρου υπό την καθοδήγηση της ONEX γνώρισαν δια ζώσης ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ και τέσσερις κορυφαίοι Υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Σύρο και μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της ναυπηγικής μονάδας.

20/10: Πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Σύρου “Τερψιχόρη” για συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νεωρίου σχετικά με τη συνύπαρξη των δύο κλάδων στο νησί.

27/11: Νέο webinar από το Επιμελητήριο Κυκλάδων για όλους τους επαγγελματίες πάνω στο νέο τοπίο του τουριστικού κλάδου και πώς αυτό επηρεάζει την οικονομία των Κυκλάδων. Εισηγήτρια η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Marketing στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του University of Kent.

18/12: Διαδικτυακή παρουσίαση του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας που δημιουργήθηκε από την ΟΝΕΧ και τη Cisco στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου Νεωρίου, με κύριο Τεχνολογικό Συνεργάτη την εταιρεία MTIS.