Όλη η σχολική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου λειτούργησε σαν ομάδα στο πλαίσιο του επιτυχημένου περιβαλλοντικού προγράμματος

Βραβεύτηκαν οι «Πράκτορες του Πλανήτη»

  • Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:16

Έπαινο για την ενεργό συμμετοχή τους στην ομάδα «Οι πράκτορες του πλανήτη» παρέλαβαν όλοι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου που τα δύο προηγούμενα χρόνια συνεργάστηκαν και υιοθέτησαν «πράσινες» συνήθειες, ακολουθώντας τα βήματα για ένα zero waste σχολείο.

Τα παιδιά λάμβαναν καθημερινά μέρος στον διαχωρισμό των απορριμμάτων του σχολείου, αφιερώνοντας χρόνο σε αυτό εθελοντικά και υπεύθυνα.

Οι "πράκτορες του πλανήτη" διακρίθηκαν πανελλαδικά στον διαγωνισμό Bravo schools και κέρδισαν για το σχολείο μας έναν διαδραστικό πίνακα.

Μέσα από τις δράσεις του επιτυχημένου περιβαλλοντικού προγράμματος, η καθημερινότητα των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου άλλαξε.

Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με νέες έννοιες και όρους όπως, η κομποστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, τα μηδενικά απορρίμματα. Παιδιά όλων των τάξεων έβαλαν την οικολογική παράμετρο στη σκέψη τους για το κάθετί. Τα σκουπίδια στους χώρους του σχολείου μειώθηκαν κατά πολύ. Τα συνολικά απορρίμματα του σχολείου μειώθηκαν κατά πολύ. Τα παιδιά επωφελήθηκαν από τα προτερήματα της "αλληλοδιδασκαλίας" καθώς οι μεγαλύτερες τάξεις "έδειχναν τον δρόμο" στις μικρότερες δίνοντας το παράδειγμα της υπευθυνότητας και της συνεργασίας στις ώρες του διαλείμματος. Ο εθελοντισμός έγινε μια καθημερινή πρακτική και καλλιεργήθηκε η υπευθυνότητα μέσα από τα προγράμματα και τις βάρδιες των "πρακτόρων" των κάδων. Οι οικολογικές επιλογές έγιναν πράξη και και συνδέθηκαν άμεσα με τα διδακτικά αντικείμενα.

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό απέκτησαν νέες zero waste συνήθειες. Τα παιδιά πήραν τα "εργαλεία" και τα εφόδια για να δημιουργήσουν μια zero waste καθημερινότητα και εκτός σχολείου.