Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αγώνες των υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣ Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο προπονητών

Με στόχο να έχει συνέχεια η διοργάνωση

Ομάδες από επτά συνολικά νησιά βρίσκονται στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων για το τουρνουά ακαδημιών της ΕΠΣ Κυκλάδων και το οποίο είναι αφιερωμένο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Μανώλη Βαμβακούση. Το τουρνουά σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων ήρθε για να μείνει και κάθε χρόνο να μεγαλώνει όλο και περισσότερο. 

Το τουρνουά ξεκίνησε με τα παιχνίδια της ηλικιακής κατηγορίας Κ11, με τις αναμετρήσεις στο Multi-Action.

Γονείς, συγγενείς και φίλοι του ποδοσφαίρου βρέθηκαν στο γήπεδο του Πάγου για να παρακολουθήσουν από κοντά τα παιχνίδια των μικρών ποδοσφαιριστών. Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού άπαντες είναι προσεκτικοί.

Από την πλευρά τους, η ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά και ο σύνδεσμος προπονητών Κυκλάδων έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να παρέχουν όλες τις ανέσεις στις ομάδες που έχουν έρθει στη Σύρο για το τουρνουά.

Τέλος, από την πλευρά τους οι μικροί αθλητές έδειξαν πολλοί ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που μετά από μήνες επέστρεψαν έστω και μέσα από το τουρνουά αυτό το οποίο είναι φιλικού χαρακτήρα στην αγωνιστική δράση.  Τα παιχνίδια είχαν τον δικό τους ενδιαφέρον, αφού τόσο τα παιχνίδια, όσο και τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο.   

Η δράση συνεχίστηκε και την Δευτέρα στο γήπεδο της ΕΠΣ Κυκλάδων – Ερμούπολης με τις αναμετρήσεις για το Κ-11, Κ-13 & Κ-15. Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 17:00 το απόγευμα και την αυλαία άνοιξαν ο ΠΑΣ Νάξου με τον Περσέα Σύρου.  

«Οι ομάδες ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμά μας»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων Ρένος Φρέρης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για το τουρνουά υποδομών που διεξάγεται στην Σύρο και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Μανώλη Βαμβακούση. Ταυτόχρονα ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπήρχαν κατά την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις μετά από μία πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας και του Lock Down.  «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η αρχή, αλλά όταν αποφασίσεις κάτι το οποίο είναι καλό για τα παιδιά και το έχεις βάλει σκοπό να γίνει, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το πετύχεις. Έτσι λοιπόν κι εμείς πιστεύουμε ότι πετύχαμε κάτι πολύ καλό, το βλέπουμε άλλωστε αυτό όπου στην Σύρο έχουν έρθει ομάδες από επτά νησιά συνολικά. 250 μικροί αθλητές (μαζί και με τους ποδοσφαιριστές από την Σύρο) λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά της Σύρου.  Είναι ένα τουρνουά που ξεκινά από φέτος να υλοποιείται και είναι αφιερωμένο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή ο οποίος έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, Μανώλη Βαμβακούση. Σκοπός της Ένωσης είναι κάθε χρόνο να διοργανώνει ένα παρόμοιο τουρνουά το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε κάποιον βετεράνο ποδοσφαιριστή ή κάποιον παράγοντα ο οποίος έχει προσφέρει στο άθλημα. Πέρυσι που η Ένωση έκλεινε τα 40 χρόνια ζωής δεν καταφέραμε να κάνουμε κάποια εκδήλωση λόγω των γνωστών προβλημάτων. Θέλω να πιστεύω πως από εδώ και πέρα κάθε χρόνο θα μας δίνεται η ευκαιρία να διοργανώνουμε το τουρνουά για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν και να διασκεδάζουν. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης αυτής θα είναι ο φιλικός αγώνας του Σαββάτου μεταξύ των παλαιμάχων της ΕΠΣ Κυκλάδων με τους αντίστοιχους του Εθνικού Πειραιά. Θα έρθουν στη Σύρο παλαίμαχοι αθλητές από τις Κυκλάδες για να παίξουν στην μνήμη του Μανώλη Βαμβακούση».

Αυτά είπε αρχικά ο κ. Φρέρης ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στην επιτυχία του τουρνουά, αλλά και στη συμμετοχή των ομάδων από επτά νησιά.  

«Είχαμε όλο τον χρόνο μπροστά μας λόγω και της πανδημίας και της διακοπής των πρωταθλημάτων, να μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε με την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων την δημιουργία ενός τουρνουά για παιδιά μικρής ηλικίας. Το τουρνουά γίνεται με μεγάλη ασφάλεια τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και όπως βλέπουμε τα παιδιά χαίρονται την κάθε στιγμή. Ήταν κάτι που έλειπε, κυρίως για τα παιδιά καθώς τα γήπεδα έχουν κλείσει από τον Νοέμβριο».  

Την επιτυχία του τουρνουά με την συμμετοχή των ομάδων από επτά συνολικά νησιά την περιμένατε; Πιστεύατε ότι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ένωσης;

«Την επιτυχία όσον αφορά την συμμετοχή την περιμέναμε. Αλλά όσον αφορά το χαμόγελο των παιδιών, πραγματικά δεν το περιμέναμε, δηλαδή πόσο μεγάλο θα ήταν. Τα παιδιά νομίζω είναι ευτυχισμένα που μετά από μήνες μπορούν να παίξουν και μάλιστα αντίπαλα με αθλητές από άλλα νησιά. Όσες ώρες και να τα αφήναμε αυτά θα συνέχιζαν να παίζουν κι αυτός ήταν και ο σκοπός μας να χαρούν τα παιδιά και παίξουν με την ψυχή τους».

Όπως είπατε προηγουμένως αυτή είναι η αρχή ενός νέου τουρνουά. Μιλήστε μου για τα σχέδια που έχετε στο μέλλον.

«Το πλάνο μας είναι κάθε χρόνο να διεξάγεται αυτή η διοργάνωση η οποία θα είναι για παιδιά υποδομών και ακαδημιών. Αν θυμηθούμε υπήρχε μία αντίστοιχη διοργάνωση, δηλαδή το πανκυκλαδικό τουρνουά  το οποίο ατόνησε τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά μας πάντα κάναμε την προσπάθεια μας και σήμερα φτάσαμε στο σημείο έπειτα από μία αθόρυβη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ κι έναν μήνα με τον σύνδεσμο προπονητών να φτάσουμε στη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Μακάρι αυτό να πάρει μεγαλύτερη έκταση, να γίνεται σε διαφορετικό νησί, γιατί πολλά νησιά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και στηρίζουν παρόμοιες προσπάθειες. Θέλουμε μέσα από το ποδόσφαιρο να ενωθούν τα νησιά μας και όπως βλέπουμε εδώ άπαντες παρακολουθούν με ηρεμία τα παιχνίδια».

Το ποδόσφαιρο και οι διοργανώσεις έλλειψαν από την ΕΠΣ Κυκλάδων;

«Είναι δεδομένο πως μας έλλειψαν, οι αθλητικοί χώροι σίγασαν από τις φωνές των παιδιών και σίγουρα για τις μεγάλες ομάδες δεν ήταν η χρονιά που περίμεναν. Ο νομός μας είχε ομάδες τόσο στην Γ’ Εθνική όσο και στην Football League, σωματεία που κατάφεραν μετά από πολύ κόπο να αγωνισθούν σε αντίθεση με τις μικρές ηλικίες, αλλά και το ανδρικό τμήμα που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα. Τον τελευταίο μήνα οι ομάδες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτή τη βδομάδα που οι ομάδες βρίσκονται εδώ και παίζουν ποδόσφαιρο».

Τέλος κ. Φρέρη πείτε μας για την επιτυχία της Σαντορίνης η οποία μετά από μεγάλη προσπάθεια θα καταφέρει την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στην Super League 2.

«Είναι τεράστια η επιτυχία της ομάδας της Σαντορίνης και θέλω να πω στο σημείο αυτό πως το όραμα των ανθρώπων που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όχι μόνο είναι σε καλό δρόμο, αλλά η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Στη συνάντηση των παραγόντων του νησιού ήμουν κι εγώ εκεί και μέσα από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν αποφασίστηκε η ενοποίηση των ομάδων. Το μοντέλο που λέγε Σαντορίνη πήρε… σάρκα και οστά και πραγματικά όλοι στο νησί είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους. Είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα αυτό καθώς όπως είναι γνωστό τη νέα σεζόν η Σαντορίνη θα συμμετάσχει στην Super League 2. Οι άνθρωποι στο νησί της Σαντορίνης έχουν πραγματικά πιστέψει στην ομάδα αυτή, εργάζονται καθημερινά για το καλό της και θα έχουν σύντομα και το γήπεδό τους έτοιμο».