“ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Αγρίνιο: Υποτονική η κίνηση τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου – «Στον πάγο» η αγορά

Οι έμποροι του Αγρινίου αναμένουν να «ζεσταθεί» η τοπική αγορά ενόψει των εορτών και μέσω της πρόωρης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων
  • Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:24

Μια υποτονική περίοδο έζησαν οι έμποροι του Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, που ευελπιστούν να βελτιωθεί στο διάστημα των γιορτών και ο κόσμος να βγει να ψωνίσει έστω και για μικροδωράκια!

Οι δυο Κυριακές που προηγήθηκαν και τα εμπορικά ήταν ανοιχτά, δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, καθώς από τις δύο μόνο σ΄ αυτή προχθές υπήρξε κάπως αυξημένη κίνηση, χωρίς ωστόσο να είναι η αναμενόμενη!

Τα «σημάδια» για να «ζεσταθεί» η αγορά λόγω εορτών μέχρι τώρα δεν ήταν ικανά να αντιστρέψουν το υποτονικό κλίμα του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, αλλά οι περισσότεροι εκ των εμπόρων θέλουν να πιστεύουν πως λόγω της αλλαγής του ωραρίου που επανήλθε και πάλι στις 8.30 το πρωί το άνοιγμα των καταστημάτων και λόγω των εορτών θα υπάρξει κάποια άνοδος στο τζίρο τους.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σωκράτης Κωστίκογλου σημείωσε: «από τις 20/12 το ωράριο επανήλθε και ανοίγουμε τα καταστήματά μας στις 8.30 το πρωί αντί στις 10.00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μαζί με άλλους συλλόγους ανά την Ελλάδα κατάφερε να το αλλάξει αυτό. Ήταν ένα δίκαιο και λογικό αίτημα. Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία συμφώνησαν όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι ανά την χώρα.

Με κοινή υπουργική απόφαση που έγινε ΦΕΚ και θα ισχύσει ως το τέλος του έτους το άνοιγμα θα γίνεται στις 8.30 το πρωί.

Ο μήνας που ανοίγαμε στις 10.00 το πρωί θα έλεγα πως δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για τις εορταστικές ημέρες, διότι, από τις 6 Νοεμβρίου που υπήρξαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δημιούργησε στο Αγρίνιο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αισθητή μείωση της αγοραστική κίνησης, αλλά και της επισκεψιμότητας.

Επισημαίνουμε πως οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς είναι πλήρως εφοδιασμένες και δίνουν τα προϊόντα τους σε πολύ καλές τιμές και γι’ αυτό περιμένουμε τους συμπολίτες μας και όλους τους επισκέπτες που έρχονται από την ευρύτερη περιοχή.

Σε όλη την διάρκεια της πανδημίας υπεστήκαμε μεγάλες συνέπειες και βοηθηθήκαμε πάρα πολύ λίγο από την Πολιτεία σε σχέση με όλα αυτά που υπεστήκαμε και παράλληλα καταφέραμε οι επιχειρήσεις μας να είναι ασφαλής προορισμός για τους καταναλωτές.

Περιμένουμε τη στήριξη των καταναλωτών, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να διατηρήσουμε και τις θέσεις εργασίας που διαθέτουμε.

Οι Κυριακές δεν ήταν ως προς την κίνηση το αναμενόμενο. Την δεύτερη Κυριακή ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα ανάλογα και την επιχείρηση και το είδος που εμπορεύεται».