Βυθιζόμενα συστήματα κάδων απορριμμάτων και στη Θήρα

Προκηρύχθηκε από το Δήμο Θήρας ο διαγωνισμός για την προμήθεια συστημάτων βυθιζόμενων κάδων για την αποθήκευση σύμμεικτων απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, ένας ακόμη Δήμος των Κυκλάδων προχωρά στην αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, με την τοποθέτηση βυθιζόμενων συστημάτων, τα οποία αφενός συμβάλουν στην καλύτερη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και αφετέρου συνεισφέρουν στη αποφυγή της οπτικής όχλησης και βελτίωσης της εικόνας του αστικού χώρου.

Ο λόγος για το Δήμο Θήρας, ο οποίος στις 29 Δεκεμβρίου δημοσίευσε την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 217 χιλιάδων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διακήρυξης, ο Δήμος Θήρας προτίθεται να προβεί στην προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα και ειδικότερα ένα σύστημα βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης, δύο βυθιζόμενα συστήματα α αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάδους 2 x 3.000 λίτρων με κάδους συμβατούς με τα κοινά απορριμματοφόρα, καθώς και ένα βυθιζόμενο σύστημα αποθήκευσης απορριμμάτων σε κάδους 2 x 360 λίτρων. Στην τιμή περιλαμβάνονται επίσης και όλες οι απαραίτητες εργασίες (εκσκαφής, ηλεκτρολογικές, πλακοστρώσεων & γενικά αποκατάστασης του χώρου), η εκπαίδευση του προσωπικού κ.α. για πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.

Το παρόν έργο έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας-Πράσινο Ταμείο Ν.Π.Δ.Δ στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» σε συνέχεια των σχετικών Προσκλήσεων του Πράσινου Ταμείου.

Ετικέτες: