Αλλαγή σελίδας για τον Ροταριανό Όμιλο Ελλάδος

  • Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022 - 06:17

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στο ξενοδοχείο Benois στον Γαλησσά, η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης. Αφορμή για αυτήν τη συγκέντρωση ήταν η επίσημη επίσκεψη του νέου διοικητή της 2475 Ροταριανής Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, η αλλαγή ηγεσίας του Ομίλου και η βράβευση της κας Μαρίας Ξυπολιά για την εθελοντική της προσφορά.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 21.30 με την προσευχή από τον Διοικητή και την αλλαγή ηγεσίας όπου ο απερχόμενος γραμματέας Ματθαίος Τόμελιτς, παρέδωσε το σήμα στην εισερχόμενη γραμματέα κα Σοφία Δρακοτού. Στη συνέχεια, έγινε η παρουσίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ. (παραμένει) ο κ. Παναγιώτης Τζαναβάρης, Αντιπρόεδρος ο κ. Ματθαίος Τόμελιτς, Γραμματέας η κ. Σοφία Δρακοτού, Ταμίας η κ. Δέσποινα Βρούτση, Βοηθός Ταμία ο κ. Ιωάννης Καψωμενάκης, Κοσμήτορας ο κ. Αντώνης Ταξίδης και βοηθός Κοσμήτορα ο κ. Θέμης Μακριδάκης, Δημοσίων Σχέσεων ο κ. Διονύσης Μεσσάρης και για το Ροταριανό Ίδρυμα ο κ. Γεώργιος Αντωνακάκης.

Το έργο του Ροταριανού Ομίλου

Αμέσως μετά, ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου: “Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και καθοριστική για την πορεία του Ρόταρυ στην Ελλάδα. Οι μέχρι χθες, δύο ροταριανές Περιφέρειες, η 2484 και η 2470, που κάλυπταν τον ελλαδικό χώρο, για λόγους διοικητικούς ενώθηκαν και επίσημα από σήμερα αποτελούν την 2475 νέα ροταριανή περιφέρεια”. Απευθυνόμενος στον Διοικητή Ιωάννη Κατσόγιαννη και στον Β’ Διοικητή Γιάννη Κοιμτζόγλου, ο κ. Τζαναβάρης είπε πως είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που η πρώτη επίσκεψη του Διοικητή της νέας περιφέρειας είναι στον Ροταριανό Όμιλο Ερμουπόλεως ο οποίος φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας και δράσης του στην κοινωνία.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε μερικές από τις εκατοντάδες δράσεις που έχει υλοποιήσει ο Όμιλος , όλα αυτά τα χρόνια. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη του Νοσοκομείου Σύρου με τη διαδοχική δωρεά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, αναλώσιμων υλικών και συσκευών, στη συνεχή στήριξη της Ανοιχτής Στέγης Προστασίας Ανηλίκων, στη φιλοξενία προσφύγων, στην κατασκευή σχολικών αιθουσών στην Κένυα και στο Νεπάλ, στις αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε σεισμόπληκτους, σε εμπόλεμες ζώνες και σε δομές προσφύγων, σε προγράμματα εμβολιασμών στην Ινδία κ.α. Ειδική μνεία έκανε στη χορηγία του γυναικολόγου Στέφανου Χανδακά , η οποία υλοποιείται από τον Ροταριανό Όμιλο Ερμουπόλεως επί 13 χρόνια και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα παρακολούθησης εγκυμοσύνης αλλά και τοκετού άπορων γυναικών.

Βράβευση εθελοντή από τον Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη νέα Γραμματέα του Ομίλου, κα Δρακοτού, να λέει λίγα λόγια για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, την κα. Μαρία Ξυπολιά : “Η Μαρία ήρθε από την Πάτρα και τη συμβουλέψαμε να παρακολουθήσει τη σχολή ΕΚΑΒ του νοσοκομείου όπως και έκανε. Την περίοδο της πανδημίας  η σχολή ανέστειλε τα μαθήματα, και  ερχόταν ως εθελόντρια στο νοσοκομείο. Η Μαρία ανάμεσα σε άλλους εθελοντές ξεχώρισε για το ήθος και την εργατικότητα της. Έτσι λοιπόν, όταν μας ανατέθηκε το έργο του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό,  συμμετείχε βοηθώντας μας από την ανακαίνιση του χώρου και αργότερα δουλεύοντας ως γραμματέας δίπλα μας και ακολουθώντας μας αδιαμαρτύρητα στα καθημερινά 10ωρα και συνήθως 12ωρα. 

Για  αυτούς τους λόγους λοιπόν, σήμερα θεωρούμε ηθική υποχρέωση του Ροταριανού Ομίλου Ερμούπολης να τιμήσει την κα Ξυπολιά για το έργο της αυτό". Σημειώνεται πως η κα Ξυπολιά, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί στην εκδήλωση, και την τιμητική διάκριση παρέλαβε εκ μέρους της ο κ. Αντώνης Ταξίδης.

Θέλουμε απλώς να προσφέρουμε”

Ο νέος Διοικητής του Ρόταρυ Ελλάδος, κος Ιωάννης Κατσόγιαννης, λίγο μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” για την επίσκεψή του στη Σύρο: “Κάθε διοικητής, κάθε χρονιά, αναλαμβάνει την υποχρέωση να γνωρίσει όλους τους ομίλους από κοντά. Να τους επισκεφθεί και να συζητήσει μαζί τους το πρόγραμμα δράσης τους.. Η πρώτη μου επίσκεψη φέτος είναι η Σύρος όπου βρέθηκα με τους αγαπητούς συναδέλφους, με τους οποίους συζητήσαμε τις δράσεις που κάνουν και πρόκειται να κάνουν. Ξεκίνησα από την Ερμούπολη επειδή έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια κι ευαισθησία για το νησί σας. Εκτιμώ και το νησί και τους Συριανούς που είναι ξεχωριστοί άνθρωποι και καλοσυνάτοι με έναν κοινωνικό πολιτισμό επιπέδου. Για πρώτη φορά φέτος το Ρόταρυ θα είναι ένα για όλη την Ελλάδα. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε δύο περιφέρειες, πλέον θα έχουμε μια ενιαία περιφέρεια, με ενιαία δράση και συντονισμό. Οι Ρόταρυ αγαπάμε τον συνάνθρωπο, κάνουμε κοινωνικό έργο και είμαστε εθελοντές χωρίς αντάλλαγμα. Θέλουμε απλώς να προσφέρουμε, αυτή είναι η φιλοσοφία μας”.