Προμήθεια μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Θήρας

  • Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022 - 06:13

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θήρας ενέκρινε τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης προμήθειας και εγκατάστασης μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες Δήμου Θήρας. Οι μελέτες πυροπροστασίας των σχολικών κτιρίων συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία, με σκοπό να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες για τη συμμόρφωση των σχολικών μονάδων του Δήμου Θήρας με την κείμενη νομοθεσία πυροπροστασίας.

Η εγκατάσταση ενεργητικής πυροπροστασίας των σχολικών κτιρίων του Δήμου Θήρας θα περιλαμβάνει επί μέρους εγκαταστάσεις: αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης, χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας πυρκαγιάς, φορητά πυροσβεστικά μέσα πυροσβεστήρες και απλό υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο. Εκτός των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας σε ορισμένες σχολικές μονάδες απαιτείται η αντικατάσταση απλών θυρών με αντίστοιχες πυράντοχες πόρτες ώστε να εξασφαλιστεί η πυροδιαμερισματοποίηση όπου απαιτείται.

Θα εγκατασταθούν σειρήνες και φωτεινοί επαναλήπτες (φαροσειρήνες) για τη μετάδοση φωτεινών και ηχητικών σημάτων σε περίπτωση ενεργοποίησης του συστήματος.

Οι σχολικές μονάδες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος πυρανίχνευσης και χειροκίνητης αναγγελίας πυρκαγιάς είναι το Γυμνάσιο – Λύκειο Θηρασιάς, το ΕΠΑΛ Θήρας – Εμπορειού, το Γυμνάσιο Φηρών, το Γυμνάσιο Μεσσαριάς και Δημοτικό Σχολείο Καρτεράδου. Όπου απαιτείται θα πραγματοποιηθεί επέκταση του συστήματος με την προσθήκη ανιχνευτών, κομβίων ή φαροσειρήνων.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα υλικά σε διάστημα 8 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 290.378,90 ευρώ.

Ετικέτες: